Αεροδρόμιο Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκονται επαφές της Fraport Greece με real estate developers και εταιρείες καυσίμων – ενέργειας, για την αξιοποίηση των μεγάλων αδόμητων εκτάσεων στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Πρόκειται για εκτάσεις περίπου 500 στρεμμάτων, που βρίσκονται προς την πλευρά του βασικού οδικού άξονα που συνδέει την περιοχή του αεροδρομίου με τις τουριστικές περιοχές του Θερμαϊκού, αλλά και την Ανατολική Περιφερειακή όπως και την ε.ο Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών.

 Οι εκτάσεις αυτές περιλαμβάνονται στα περιουσιακά στοιχεία που παραχωρήθηκαν στη Fraport Greece το Δεκέμβριο του 2015.

O διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece  Alexander Zinell, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως η αξιοποίηση και ανάπτυξη αυτών των περίπου 500 στρεμμάτων θα εκτυλιχθεί στη διάρκεια της επόμενης 10ετίας, αλλά οι επαφές και οι συζητήσεις με επιχειρήσεις που εκδηλώνουν ενδιαφέρον τοποθέτησης στην περιοχή του «Μακεδονία», έχουν αρχίσει.

Οι συζητήσεις αυτές θα εντατικοποιηθούν όταν υποχωρήσει οριστικά η υγειονομική κρίση, ενώ στους σχεδιασμούς της η Fraport Greece, θα πρέπει να μπορεί να συμπεριλάβει την χωροθέτηση υποδομών, όπως ο τερματικός σταθμός που θα συνδέει μελλοντικά το «Μακεδονία» με το Δίκτυο Μετρό Θεσσαλονίκης και το σταθμό «Μίκρα», ενώ έχει εκφράσει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το αίτημα για μία ακόμη πρόσβαση στο οδικό δίκτυο, από την νοτιοανατολική πλευρά.

Στην παρούσα χρονική φάση, δεν μπορούν να γίνουν αναφορές σε κόστος και χρονοδιαγράμματα για την επέκταση προς Αεροδρόμιο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν τα μελετητικά δεδομένα.

Σε ό,τι όμως αφορά τη Fraport Greece, είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα επιδιώξει την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης έκτασης που της παραχωρήθηκε, αφού πέριξ κάθε σύγχρονου αεροδρομίου δημιουργούνται σύνθετες αναπτύξεις που παρέχουν πλήθος υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ταξιδιώτες (ξενοδοχεία, εμπορικά, σταθμοί καυσίμων  κ.αλ.) αλλά , εν προκειμένω και στους κατοίκους της περιοχής, λαμβανομένου υπόψη ότι το «Μακεδονία» βρίσκεται κοντά σε οικισμούς με μεγάλους αριθμούς κατοίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας