Ανώμαλη προσγείωση για Airtickets και Travelplanet24

Ανώμαλη προσγείωση για Airtickets και Travelplanet24Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την επιχειρηματική πορεία της εταιρίας Tripsta S.A υπό την αιγίδα της οποίας είναι η Airtickets και το Travelplanet24. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι πλέον μη διαχειρίσιμες, φτάνοντας στο ύψος των 70 εκ. ευρώ μόνο στις αεροπορικές εταιρείες.

Εδώ και μερικούς μήνες, η διοίκηση της εταιρείας η οποία και εκπροσωπείται στο πρόσωπο του συνιδρυτή της, Φίλιππου Μπρίνκμαν, είχε αγωνιωδώς αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να διασφαλίσει καινούρια επενδυτικά κεφάλαια ώστε να και να αποφευχθεί το… μοιραίο. Κι αυτό, καθώς βρισκόταν αντιμέτωπη με μια συγκεντρωτική οφειλή της τάξεως των 70 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, απέναντι σε αεροπορικές εταιρείες για εισιτήρια που είχε ήδη πουλήσει. Προσπάθεια, ωστόσο, η οποία δεν φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στο… λουκέτο!

Αρκεί να σημειωθεί πως το 2012 η ετήσια ανάπτυξη της Tripsta ξεπέρασε τα επίπεδα του 300%, πορεία η οποία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του 2013, όταν και απλά… περιορίστηκε στα επίπεδα του 100%!

Ανώμαλη προσγείωση για Airtickets και Travelplanet24Θα πρέπει να επισημανθεί πως οι Travelplanet24 και Αirtickets είχαν συγχωνευθεί το 2015, χρονιά κατά την οποία είχε πτωχεύσει η Airfast tickets, απαρτίζοντας το κορυφαίο online πρακτορείο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, που μεταξύ άλλων συγκαταλεγόταν και στο top-5 των e-ταξιδιωτικών γραφείων της Γηραιάς Ηπείρου. Όσο για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της, ανέρχονταν στο ύψος των 500 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η εταιρεία υπό τον διακριτικό τίτλο: “Tripsta Γραφείο Γενικού Τουρισμού Α.E.” είχε δημοσιεύσει προ τριετίας τις τελευταίες (!) οικονομικές της καταστάσεις που αφορούσαν, μάλιστα, τη χρήση του 2015… “Στοιχείο, που αν μη τι άλλο είναι ικανό να εγείρει ερωτήματα και να οδηγήσει σε μια προσεκτικότερη αντιμετώπισή της εταιρείας”, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους.

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί ή κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να υπάρξει εντός των προσεχών ωρών σχετική ενημέρωση. Με βάση, όμως, την διεθνή πρακτική, οι κάτοχοί τους δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιου είδους πρόβλημα κατά την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Η προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους δεν κατέστη δυνατή, καθώς τα τηλεφωνικά κέντρα και των τριών εταιριών δεν ήταν διαθέσιμα, ενώ το site της Airtickets είχε αναρτήσει ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αναφορικά με το πρόβλημα επικοινωνίας.

Ανώμαλη προσγείωση για Airtickets και Travelplanet24Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι το site της Airtickets έχει σταματήσει την πώληση εισιτηρίων και έχει διαθέσιμη την επιλογή «κράτηση» που παραπέμπει τον επίδοξο επιβάτη σε άλλον ιστότοπο για να ολοκληρώσει την παραγγελία του, ενώ και το site του Travelplanet24 έχει σταματήσει να προσφέρει την σχετική επιλογή για πώληση αεροπορικών εισιτηρίων. Το τελευταίο μάλιστα ρίχνει ακόμα πιο βαρύ το πέπλο μυστηρίου γύρω από την πορεία της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι πληροφορίες πως ο όμιλος Tripsta θα υπολειτουργεί μεν, απλά μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν θα διαθέτει on site προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να υποστηρίξει τις κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Υπογραμμίζεται πως ο όμιλος Tripsta απασχολούσε στην χώρα μας τουλάχιστον 120 άτομα.

Δυστυχώς η Ελλάδα των μνημονίων «βλέπει» τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες επιχειρήσεις να μην αντέχουν στον επιχειρηματικό στίβο και από επιτυχημένα Success Stories να γίνονται -όπως όλα δείχνουν- παρελθόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας