Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της Τουριστικής Βιομηχανίας δίνεται στην Xenia – 23 έως 25 Νοεμβρίου – στο Athens Metropolitan Expo.

Εκεί, ιδιοκτήτες & στελέχη Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – Επενδυτικά σχήματα – Αρχιτεκτονική κοινότητα – Κατασκευαστικός κλάδος – Digital Experts, θα συναντήσουν 500 κορυφαίους εκθέτες της αγοράς και θα διαμορφώσουν όλοι μαζί το πιο δυναμικό community του ελληνικού Tουρισμού, στο οποίο θα κλειστούν σπουδαία deals αλλά και θα αναδειχθούν οι νέες τάσεις και οι καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές που θα αποτελέσουν εργαλείο για υγιή ανάπτυξη στον ιδιαίτερα απαιτητικό τουριστικό τομέα.

Η Xenia επίσης θα φιλοξενήσει και την 11η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στην κορυφαία αυτή θεσμική διαδικασία – παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλη την Ελλάδα- θα αποκωδικοποιηθούν οι τάσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, θα γίνει επισκόπηση της χρονιάς αλλά και θα αναδειχθούν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ξενοδόχους.

Καινοτόμα υλικά και πρακτικές, high end τεχνολογία, προηγμένες λύσεις…Ό,τι πιο καινούργιο και σύγχρονο κυριαρχεί στην αγορά για την κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση και εξοικονόμηση ενέργειας των Ξενοδοχείων, θα παρουσιαστεί στην Xenia 2023. Πλήθος Τουριστικών επιχειρήσεων, από μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα – μέχρι μεσαία και μικρότερα καταλύματα – που επενδύουν σε υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις και παροχές, θα ανακαλύψουν από τους εκθέτες του Κατασκευαστικού Τομέα στο Hall 2, προτάσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεών τους και μετατροπής σε Eco-friendly και Energy saving μονάδες που ακολουθούν τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στην αρχιτεκτονική της φιλοξενίας.

Οι leaders στον χώρο της πληροφορικής, του marketing και της μηχανογράφησης, θα παρουσιάσουν στo Hall 1 πρωτοποριακά συστήματα, καινοτόμο τεχνολογικό εξοπλισμό και digital εφαρμογές στον τομέα Digi Hotel. Παράλληλα, στο stage του τομέα θα παρουσιαστούν από experts της αγοράς όλα τα σύγχρονα digital εργαλεία και marketing trends για τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας. Οι up-sales τεχνικές, τα κανάλια διανομής, η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει στο σύγχρονο ξενοδόχο, το experience design, το parity των τιμών, η σωστή παραγωγή περιεχομένου για τα social media και τα υπόλοιπα digital κανάλια, αλλά και η διαχείριση κριτικών και κρίσεων είναι μερικά από τα θέματα

Δεδομένου του διαρκώς μεταβαλλόμενου και αναβαθμισμένου επιπέδου στο προσφερόμενο hospitality experience, η διακεκριμένη αρχιτεκτονική ομάδα της Costas Gagos Architecture & Design παρουσιάζει για πρώτη φορά live ένα πρωτοποριακό concept σε 380 τ.μ, μέσα στον κατασκευαστικό τομέα της Xenia στο Hall 2. Είναι ένα μοναδικό, προκατασκευασμένο, στιβάσιμο και μεταφερόμενο κτίριο με contemporary minimalist design. Ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό του σχεδιασμό, την εναλλαγή υλικών και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό σε συνδυασμό με την λειτουργικότητά του, εξοπλισμένο με τα πλέον έξυπνα συστήματα διαχείρισης του χώρου. Όλο το concept θα πλαισιωθεί από ένα ολοκληρωμένο landscape design προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Ποιες είναι οι tech εξελίξεις στη φιλοξενία; Τι είναι τo experience-driven design; Ποιες είναι οι τάσεις στην κατασκευή και τη διακόσμηση; Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, lighting designers, θα δώσουν απαντήσεις για όλα στο πλαίσιο των workshops του “The Red Spot stage”, στο Hall 2 και θα παρουσιάσουν case studies resorts, boutique και city hotels. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα προβληθούν τα σημαντικότερα trends στον τομέα του σχεδιασμού, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην ανακαίνιση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ηχομόνωση, το landscaping, τη μελέτη φωτισμού αλλά και το branding σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας