Δύο Ελληνίδες γράφουν ιστορία στην Ορειβασία

Δύο Ελληνίδες η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη  γράφουν την δική τους ιστορία στον χώρο της ορειβασίας μέσω της «A Woman Can Be: 7 Summits project» που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη ξεκινούν το επόμενο βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο των 7 Summits, δηλαδή στην κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής κάθε ηπείρου.

Οι δύο αγωνίστριες μετά την επίτευξη των τεσσάρων πρώτων κορυφών, από τις επτά συνολικά που έχουν θέσει ως στόχο, σχεδιάζουν την κατάκτηση της πέμπτης κορυφής, το Carstensz Pyramid (4.884μ.) στην Ωκεανία.

Το Carstensz Pyramid είναι η ψηλότερη νησιωτική κορυφή στον πλανήτη αλλά δεν είναι από τις ψηλότερες του project καθώς είναι η πιο τεχνική και περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους (ζούγκλα, ελάχιστη υποστήριξη από τοπικούς οδηγούς, περιοχή με έντονη πολιτική αστάθεια και συγκρούσεις). Αυτές είναι παράμετροι που την κάνουν αρκετά δύσκολη και της δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα περιπέτειας. Η αποστολή των δύο γυναικών αναχωρεί από την Ελλάδα στις 12 Αυγούστου, με την επιστροφή στην Αθήνα να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας