Η World FoodTravel Association διοργανώνει τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη έκθεση με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό.

Ο κύριος στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει τον τρόπο που η τοπική γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με το τουριστικό δυναμικό ενός προορισμού ή μιας ιδιωτικής επιχείρησης και να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο τουριστικό προϊόν.

Ημερομηνία & Ώρα: Δευτέρα & Οκτωβρίου, 9:30-2:30

Τοποθεσία: Hyatt Regency Thessaloniki

Θέματα:

  • Σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού
  • Γαστρονομία/γαστρονομικός τουρισμός: Τι είναι;
  • Ορισμός, υλοποίηση και ιστορία του γαστρονομικού τουρισμού στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους
  • Success stories στον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου
  • Ελληνικός γαστρονομικός τουρισμός
  • Ιδιαιτερότητες, ιστορία, εφαρμογή, νέες τάσεις του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού

Ομιλητές:

  • Erik Wolf – Η.: Ιδρυτής του World Food Travel Association
  • Maria Athanosopoulou– Ελλάδα: Ιδρύτρια της Respond On Demand Ltd, συνιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Top Tourism, Certified Ambassador World Food Travel Association στην Ελλάδα & Master Culinary Travel Professional
  • Xeni Gerna – Ελλάδα: MSc: Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Θεσσαλονίκης – Υπουργείο Τουρισμού
  • George Perkoulidis, Ελλάδα: Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Εργαστήριο Θερμικής Μεταφοράς & Περιβαλλοντικής Μηχανικής – Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Μηχανικών – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα: «Η σημασία της ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας στον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό».
  • Lionel Chee – Σιγκαπούρη: Licenced ATG Food Guide. Θέμα: “Μια γρήγορη ματιά στον υπέροχο διατροφικό κόσμο της Σιγκαπούρης”
  • Chantal Cooke – Ηνωμένο Βασίλειο: PASSION for the PLANET – Ραδιόφωνο, podcasts και άρθρα για έναν πράσινο, υγιή και ηθικό τρόπο ζωής. Θέμα: “Γιατί κάθε προσφορά ελληνικής γαστρονομίας πρέπει να είναι κοινωνικά υπεύθυνη – ή αλλιώς θα χάσετε πελάτες και χρήματα”.
  • Paolo Salerno – Ιταλία: Nuara – Cook Sicily, Τράπανι της Σικελίας. Θέμα: “Γαστρονομικός τουρισμός και προστασία των γαστρονομικών παραδόσεων: η εμπειρία της Σικελίας, το νησί στο κέντρο της Μεσογείου”
  • Anagha Godbole – Η.Π.Α.: Top 5 του Masterchef Ινδίας, και νικήτρια του βραβείου IIFA, φωτογραφία φαγητών και ταξιδιών. Θέμα: «Διαδρομές του κάρι και πέρα»
  • Marta A. Silva, Πορτογαλία: Καλύτερες Διαδρομές & Καλύτερες συναντήσεις. Θέμα: «εισαγωγή στην παγκοσμιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας»
  • Hacer Aydin, Τουρκία: Διευθυντής του EMITT, Έκθεση Τουρισμού, Θέμα: “Ποιος είναι ο αντίκτυπος των τουριστικών εκθέσεων/workshops στην ευαισθητοποίηση για την αξία της τοπικής γαστρονομίας σε διάφορες περιοχές των χωρών;”
  • Anna Petkova, Βουλγαρία: Έμπορος τροφίμων, σομελιέ ελαιολάδου, δημιουργός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας My Pure Olive, food blogger & πρεσβευτής του MedDiet. Θέμα:: “Τοπική γαστρονομική κληρονομιά – ένας διαφοροποιημένος & αειφόρος κινητήρας για προστιθέμενη αξία & αύξηση τουριστικής ροής”
  • Giorgio Tosato, Ιταλία: Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Philoxenia Events. Off-Center Cocktails & χειροποίητα υλικά. Θέμα: ”Αξιοσημείωτες δημιουργίες και χειροποίητα συστατικά ”
  • Vojka Glisevic, Ελλάδα: Γενική Διευθύντρια της Hyatt Regency Θεσσαλονίκη
  • Tasos Protopsaltis, Ελλάδα: Πρόεδρος, Club Chefs ‘Ελλάδας

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ONLINE

Δρ Nick Naumov – Ηνωμένο Βασίλειο: Ανώτερος καθηγητής στη Διοίκηση Φιλοξενίας & Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Northampton, Ηνωμένο Βασίλειο, ΘΕΜΑ: “Ο Τουρισμός ως πολιτιστική εμπειρία”

PANEL:

  • Andreas Sfyridis, Ελλάδα-Φωτογράφος φιλοξενίας, ΘΕΜΑ: “Οπτικές τάσεις στον γαστρονομικό τουρισμό”
  • Εκπρόσωπος από την ELLINAIR, Ελλάδα, ΘΕΜΑ: “Ελληνικός Τουρισμός Γαστρονομίας”

Κοινό:

  • Ειδικοί της Γαστρονομίας από Ελλάδα και άλλες χώρες
  • Τουριστικές Επιχειρήσεις/ ξενοδόχοι / τουριστικοί οδηγοί
  • Μέλη σχετικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων
  • Εκπρόσωποι κρατικών φορέων
  • Τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με τον τουρισμό τροφίμων
  • Δημοσιογράφοι – Food Bloggers
  • Σεφ
  • Φοιτητές σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας