Επενδυτικό πλάνο 2,8 εκατ. ευρώ για την Ανατολική Αττική

Για το μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο που θα δώσει άλλη πνοή στην Ανατολική Αττική ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, τις νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για την συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία μίλησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση να μιλήσει στα πλαίσια του 12ου περιφερειακού συνεδρίου Ανατολικής Αττικής.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική έχουν κατατεθεί προς υπαγωγή στον πρώτο κύκλο του νέου αναπτυξιακού νόμου 4 ξενοδοχειακές προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ επίσης κατατέθηκαν αιτήματα για επενδύσεις και αδειοδοτήσεις σε 6 υφιστάμενα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία άνω των 300 κλινών. Επίσης κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού και για άλλες 7 υποδομές (2 συνεδριακά κέντρα, 2 ορειβατικά καταφύγια, ένα ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο, μία παιδική κατασκήνωση και ένας τουριστικός λιμένας).

Επενδυτικό πλάνο 2,8 εκατ. ευρώ για την Ανατολική Αττική

Όπως επισήμανε η κυρία Κουντουρά στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων «Σε αυτές τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες που ανοίγονται η συμβολή σας είναι καθοριστική» προσκαλώντας τους να καταθέσουν τις προτάσεις και θέσεις τους για όλα τα θέματα που αφορούν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής τα επόμενα χρόνια.

«Η Περιφέρεια της Αττικής ήδη συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές στην τουριστική ανάπτυξη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου και του ΕΟΤ, της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του συνόλου των τουριστικών και αναπτυξιακών φορέων και του ιδιωτικού τομέα.

Με συγκεκριμένες δράσεις και στρατηγικές κινήσεις επιτεύχθηκε η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με παραδοσιακές και νέες ξένες τουριστικές αγορές. Το 2017 αυξήθηκε κατά 15% η τουριστική κίνηση στην Αττική, με περίπου 5 εκατ. διεθνείς αφίξεις, διψήφια αύξηση των διανυκτερεύσεων και ενίσχυση των πληροτήτων και των εσόδων. Ενώ και το πρώτο δίμηνο του 2018 έχει ξεκινήσει με διψήφια αύξηση και ρεκόρ διεθνών αεροπορικών αφίξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας