Σήματα της μακεδονικής κουζίνας θα αναρτηθούν σε εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας το επόμενο εξάμηνο. 

Το σήμα θα πιστοποιεί ότι τα εν λόγω εστιατόρια προσφέρουν εδέσματα με πρώτες ύλες από τη Μακεδονία και με συνταγές, που έχουν ιστορία 200 χρόνων και περιλαμβάνονται στο μακεδονικό συνταγολόγιο (όπως μπακαλιάρο με χόρτα, ιμάμ μπαϊλντί, χοιρινό με λιαστή ντομάτα, μπάτζο και άλλα).

Οι συνταγές προήλθαν μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης που έχει δημιουργήσει με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να παντρέψουμε τη γαστρονομία με τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, με αφορμή την έγκριση, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, της δημιουργίας «portfolio» για την προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.

Όπως είπε, σύντομα θα δημιουργηθεί ο φορέας που θα πιστοποιεί εστιατόρια, ταβέρνες και ξενοδοχεία με το σήμα της μακεδονικής κουζίνας. Το σήμα μπορεί να δοθεί και σε εστιατόρια, πέραν της Μακεδονίας, σε οποιαδήποτε περιοχή εντός και εκτός Ελλάδας, εφόσον χρησιμοποιεί μακεδονικές συνταγές και προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας