Ιατρικό Τουρισμό

Την τουριστική ιατρική, είχε ως στόχο να αναδείξει η Ημερίδα για την «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τον Ιατρικό Τουρισμό» που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο. Στα πλαίσια της ημερίδας συναντήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ιατροί με διεθνές επιστημονικό έργο και με εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχίας στην εφαρμογή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και στην ιαματική ιατρική.

Χαιρετισμοί και ομιλητές

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς, ο υπεύθυνος Πολιτισμού της Π.Ε. Ζακύνθου, Θ. Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Π. Καψαμπέλης και ο τουριστικός πράκτορας, Γ. Φιλιπποπολίτης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής τονίζοντας τη σημασία και τα οφέλη που θα έχει το νησί από την ανάπτυξη και τη διάδοση του της τουριστικής ιατρικής. Κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γ. Πατούλης μέσω skype λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Ν. Σπίνος, Κ. Πάντος, Κ. Κουσκούκης, Αντ. Νικολουδάκης και Π. Μαμαλάκης. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Διονύσης Ιθακήσιος.

Ιατρικό Τουρισμό

Πλεονεκτήματα ως προορισμός

Στα πολλά και εξαιρετικά πλεονεκτήματα που έχει η Ζάκυνθος σαν νησί, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος – Ιδρυτής της AVE medical services Δρ. Νικήτας Σπίνος και πρόσθεσε «Ασχολούμαστε τέσσερα χρόνια με την παροχή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νησί και πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι πάνω στην τουριστική ιατρική. Η υπογονιμότητα παγκοσμίως αποτελεί πρόβλημα για πολλά ζευγάρια. Στο νησί μας και σε συνεργασία με το Κέντρο “ΓΕΝΕΣΙΣ” του κ. Πάντου, μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, συνδυάζοντας την εδώ παραμονή τους με ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε από ιατρικής και όχι μόνο πλευράς. Με την τεχνογνωσία και τη συνεργασία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να συστηματοποιήσουμε τη μέθοδο, για τους έλληνες αλλά και καθένα από τον κόσμο».

Πόλος έλξης η πηγή στα Ξύγκια

Για την ιαματική ιατρική στην Ελλάδα με συγκεκριμένες αναφορές στις πηγές στην περιοχή ΞΥΓΚΙΑ της Ζακύνθου για την οποία μπορεί να δοθεί η διάσταση που χρειάζεται αναφέρθηκε ο Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης. «Για τον λόγο αυτό ήρθα στο νησί σας για να ενημερώσω τους πολίτες αλλά και τους φορείς για το πόσο σημαντικό είναι η προβολή της περιοχής και τα οφέλη. Επισκέφτηκα την εν λόγο περιοχή και διαπίστωσα ότι το φυσικό περιβάλλον ανταποκρίνεται στα ζητούμενα απαιτητικών τουριστών οι οποίοι δεν αναζητούν μόνο μια βόλτα, αλλά και εμπειρία. Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ζάκυνθος. Μπορεί να γίνει μία περιοχή ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης και μπορεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί πραγματικά ένας κύκλος εργασιών. Το νερό στα Ξύγκια είναι το πλέον κατάλληλο για δερματικά νοσήματα και ειδικότερα για την ψωρίαση κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε σαν νησί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας