KOIUZINA 2019

Το “KOUZINA 2019”πρόκειται να πραγματοποιηθεί για μια ακόμα χρονιά στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα , συμπληρώνοντας εννέα χρόνια δημιουργικής ζωής και έχοντας μετατρέψει την περιοχή από άοσμο και αφανή τόπο σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γαστρονομικούς προορισμούς της μεσογειακής λεκάνης θα παρουσιάσει πολυδαίδαλες προωθητικές απολήξεις.

Η ιδιαιτερότητα της γιορτής του 2019 έγκειται στη δομή της, η οποία εστιάζει:

  • Στην ανάδειξη του έργου των τοπικών chef, οι οποίοι υποδέχονται Θεσσαλονικείς και άλλους guest chef συν-δημιουργώντας και αναδεικνύοντας τα 22 μοναδικά προϊόντα της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής,
  • Στις στοχευμένες συνεργασίες με chef clubs και προορισμούς με ομοειδή χαρακτηριστικά,
  • Στην προσθήκη και προώθηση «ελληνικών σεναρίων» στις δομές των 180 παράλληλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Οι πέντε εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες του φεστιβάλ αποτελούν την πηγή έμπνευσης των chef που συμμετέχουν:

  • Η αρχαιοελληνική κουζίνα
  • Η θαλασσινή κουζίνα
  • Η μοναστηριακή κουζίνα
  • Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
  • Η μεσογειακή κουζίνα

Γάλλοι, Αυστριακοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Κύπριοι, Έλληνες, Ιταλοί, Λιβανέζοι και Σλοβένοι εκπρόσωποι Τύπου αναμένεται να καταγράψουν τις δραστηριότητες του KOUZINA 2019, προκειμένου να μεταφέρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη την αύρα της Ελλάδας που αλλάζει, μέσα από την επιστροφή στην αυθεντική γαστρονομική παράδοση.

KOUZINA 2019Στις κύριες δραστηριότητες του “KOUZINA 2019” λαμβάνουν μέρος 33 chef, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του τρέχοντος έτους τιμά όλα τα restaurants – μέλη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού. Μέσω των παράλληλων δραστηριοτήτων όμως δίνεται έμφαση στο concept «τι μπορεί να κάνει κάποιος σε μία παραδοσιακή ελληνική αυλή», όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής και να απολαύσει τοπικά «κεράσματα» δοσμένα με ψυχή και αγάπη. 16 τοπικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν μέρος των κύριων και παράλληλων δραστηριοτήτων μιας διοργάνωσης που κάθε χρόνο εξελίσσεται, αποτελώντας λόγο και τρόπο τουριστικής προώθησης ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η προώθηση των τοπικών προϊόντων πραγματοποιείται από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενώ σχεδόν έτοιμο είναι το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας KOUZINA, που από την επόμενη χρονιά θα «ορίζει» νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τοπικών παραγωγών και ξενοδοχειακών μονάδων στην Ανατολική Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι η τελετή λήξης, η οποία είναι πάντα αφιερωμένη στη μνήμη της εθελόντριας Ευαγγελίας Ηλία – Σαμαρά, θα σηματοδοτηθεί φέτος από την εφαρμογή του προγράμματος «Ξενοδοχεία υιοθετούν το δέντρο της Ευαγγελίας», το οποίο θα φυτέψουν σε αυτά μαθητές και μικρά παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας