κύπρος αεροδρόμια

Aπό τις 24/6/21, επιβάτες που επισκέπτονται την Κύπρο και προέρχονται από τις χώρες της Πορτοκαλί κατηγορίας, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 Με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στην Πορτοκαλί κατηγορία, όσοι ξεκινούν για Κύπρο, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

 Το πιστοποιητικό της εξέτασης  επισυνάπτεται στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο). Από τις 24/6/21, δεν απαιτείται δεύτερη μοριακή εξέταση στην Κύπρο για άτομα προερχόμενα απο την πορτοκαλί κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλήρως εμβολιασμένα πρόσωπα μπορούν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης δόσης, αυθημερόν να μεταβούν στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο), το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, απαιτείται να παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών, για να γίνει κάποιος δεκτός στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και πάλι την πλατφορμα Cyprus Flight pass.

Να σημειώσουμε πως από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου, γίνονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

 Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά τη νέα σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πάνω στα κριτήρια για την κατηγοριοποίηση των ευρωπαϊκών χωρών.

Εννιά χώρες ταξινομούνται στην Πράσινη από την Πορτοκαλί Κατηγορία, ενώ ακόμα 10, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην Πορτοκαλί από την Κόκκινη.

Ειδικότερα, στη σημερινή κατηγοριοποίηση οι χώρες που ταξινομούνται από την Πορτοκαλί στην Πράσινη Κατηγορία είναι η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Νορβηγία.

Επίσης, οι χώρες που ταξινομούνται από την Κόκκινη στην Πορτοκαλί Κατηγορία είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Σουηδία.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι έχει γίνει τροποποίηση της Λίστας Ασφαλών Χωρών της ΕΕ (Παράρτημα 1 της Σύστασης 2020/912) με την προσθήκη της Ταϊβάν, των ΗΠΑ, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Αλβανίας και του Λιβάνου και την άρση της προϋπόθεσης για αμοιβαιότητα για Χονγκ-Κονγκ και Μακάο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι χώρες που προστίθενται στις χώρες από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι η Ταϊβάν που κατατάσσεται στην Κόκκινη Κατηγορία, η Βόρεια Μακεδονία που κατατάσσεται στην Κόκκινη Κατηγορία, καθώς και η Αλβανία που κατατάσσεται στην Κόκκινη Κατηγορία.

Οι υπόλοιπες χώρες (ΗΠΑ, Σερβία, Λίβανος) περιλαμβάνονται ήδη στην κατηγοριοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πορτοκαλί Κατηγορία (ΗΠΑ) και στην Κόκκινη Κατηγορία (Σερβία, Λίβανος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας