Από το 1925, τρεις γενιές εμπειρίας συναντώνται στην Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company για την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία κρέατος, προϊόντων και υπηρεσιών.

Εμπειρία στο κρέας τριών γενεών

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, μια αμιγώς ελληνική, οικογενειακή και κάθετα ολοκληρωμένη επιχείρηση, διαθέτει στην αγορά νωπό βόειο, χοιρινό και αιγοπρόβειο κρέας, συσκευασμένα κομμάτια βιολογικού κρέατος ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, συσκευασμένα κομμάτια κατεψυγμένου κρέατος και μια μεγάλη γκάμα κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών, ορισμένα από τα οποία είναι προϊόντα καθαρής ετικέτας (clean label), χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο.

Αποστολή με σεβασμό

Η αποστολή της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι η παραγωγή και διάθεση επώνυμων, ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά, με σεβασμό στους ανθρώπους, στο περιβάλλον και στα ζώα, μέσω της ανάπτυξης και διατήρησης υγιών σχέσεων συνεργασίας, ωφέλιμων για όλους: για τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και την ευρύτερη παραγωγική, επιχειρηματική, επιστημονική, εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.

Καινοτόμες υπηρεσίες στο κρέας

Το σφαγείο της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company λειτουργεί από το 1997 στο Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας, στο Λαμπρινό της Ξάνθης. Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία αποκλειστικά για βοοειδή και μία για χοίρους και αιγοπρόβατα με τις σφαγές να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες πρακτικές, όπως αυτές ορίζονται από το ευρωπαϊκό πρότυπο. Το σφαγείο εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού συνεργαζόμενων τοπικών κτηνοτρόφων και τις ανάγκες της εταιρείας για νωπό κρέας, κρέας για αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα και συσκευασμένα κατεψυγμένα προϊόντα. Οι σφαγές πραγματοποιούνται ακολουθώντας προκαθορισμένο προγραμματισμό και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η μακρόχρονη εμπειρία, η εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του σφαγείου, η επιτόπια συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η συστηματική τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της, εξερχόμενης από τη μονάδα του σφαγείου, πρώτης ύλης. Τα σφάγια παραδίδονται άμεσα στους πελάτες των υπηρεσιών του σφαγείου ή μεταφέρονται στις άρτιες ψυκτικές εγκαταστάσεις κι από εκεί προωθούνται στο εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος για αποστέωση, κοπή, μεριδοποίηση και συσκευασία.

Το σφαγείο εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού συνεργαζόμενων τοπικών κτηνοτρόφων.

Ξεχωριστή μονάδα Rendering

Τα βρώσιμα παραπροϊόντα και τα μη βρώσιμα υποπροϊόντα προωθούνται προς τις αντίστοιχες μονάδες για περαιτέρω επεξεργασία, ενώ τα ακατάλληλα σφάγια προς τη μονάδα Rendering. H μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων και παροχής υπηρεσιών Rendering, της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, λειτουργεί στο Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας, στο Λαμπρινό της Ξάνθης. Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία για καύση και μία για αδρανοποίηση και εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας και τις ανάγκες όλης της Θράκης, ως η μοναδική μονάδα του είδους σε όλη την περιοχή.

Ευρεία γκάμα προϊόντων με έμφαση στο κρέας

Η Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company διαθέτει στην αγορά μοσχαρίσιο, βοδινό, χοιρινό, πρόβειο και αίγειο κρέας. Το κρέας προέρχεται από τα ζώα που εκτρέφονται στη φάρμα της εταιρείας και στις συνεργαζόμενες φάρμες τοπικών παραγωγών. Μετά τη σχετική πιστοποίηση από την Bio Hellas, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά βιολογικό κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, το οποίο φέρει και το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Σπάλα, μπούτι και λαιμός είναι τα διαθέσιμα κομμάτια κρέατος, τεμαχισμένα και συσκευασμένα, στο κρεοπωλείο της εταιρείας στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, στο δίκτυο των συνεργαζόμενων κρεοπωλείων και σε σημεία Ho.Re.Ca στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Επίσης μια μικρή γκάμα τεμαχισμένου κρέατος διατίθεται συσκευασμένη και κατεψυγμένη στο δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων τροφίμων (εξειδικευμένα παντοπωλεία, mini markets, αλυσίδες super markets).

Επισκέψιμο Πάρκο Παραγωγής

Το Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, στο Λαμπρινό της Ξάνθης, είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, το Πάρκο επισκέπτονται:

  • μαθητές σχολείων
  • σπουδαστές, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό των σχολών κρέατος, ζωοτεχνίας, κτηνιατρικής, τεχνολογίας τροφίμων, επιστημών περιβάλλοντος, μαγειρικής, τουριστικών επαγγελμάτων και συναφών επιστημονικών πεδίων
  • επαγγελματίες των κλάδων της παραγωγής, της διανομής, της εμπορίας και της επικοινωνίας, οι οποίοι σχετίζονται με τις επιμέρους δραστηριότητες των επιχειρησιακών μονάδων της εταιρείας.

Βραβεύσεις & Διακρίσεις

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000, εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας, έχει βραβευθεί με το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για την καινοτόμο διαχείριση των υγρών υπολειμμάτων των παραγωγικών διαδικασιών του σφαγείου και του Rendering, ενώ της έχει απονεμηθεί και το σήμα ETHOS, μια και η λειτουργία της πληροί τις προϋποθέσεις του Πρότυπου Αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας