Μουσείο Μυκόνου

Επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται το Μουσείο Μυκόνου με εργασίας όπως  υγρομόνωση, στεγανοποίηση, χρωματισμός, εξοπλισμός αποθηκών και τακτοποίηση ευρημάτων που πρόκειται να λάβουν χώρα.

Το ανωτέρω έργο για το Μουσείο Μυκόνου εντάσσεται στην εγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Μυκόνου και αφορά στην υποστήριξη της αρχαιολογικής έρευνας στη Ρήνεια της Δήλου, στην ανασκαφική διερεύνηση και ανάδειξη του μεσαιωνικού πυρήνα του οικισμού της Χώρας Μυκόνου καθώς και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Κάτω Μύλων και της περιοχής του Νταβιά.

Στη Δήλο θα λάβουν χώρα επίσης εργασίες αναβάθμισης της αρχαιολογικής έκθεσης, όπως τοποθέτηση ενημερωτικών κειμένων και εποπτικού υλικού, βελτίωση προθηκών, συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καθώς και καθαρισμοί και ευπρεπισμός αρχαιολογικού χώρου.

Προκειμένου να επιτευχθούν τα ανωτέρω στοιχεία ο Δήμος Μυκόνου, αποφάσισε να συμβάλει στην πραγματοποίηση των εργασιών Συντήρησης και Βελτίωσης Υποδομών και Συντήρησης και Προστασίας Μνημείων στις νήσους Δήλο και Μύκονο με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά της Δήλου και της Ρήνειας είναι εξ ολοκλήρου κηρυγμένος χερσαίος και ενάλιος αρχαιολογικός χώρος, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου είναι ενταγμένος στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μύκονος, είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος, ενώ ο μεσαιωνικός πυρήνας του Κάστρου της Χώρας και τα μνημεία της Μυκόνου, κινητά και ακίνητα, προστατεύονται από το νόμο «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας