ναυτιλία

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι η ενίσχυση του κλάδου, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Υπουργός κος Φώτης Κουβέλης η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί, διαχρονικά, έναν από τους πιο υγιείς και εξωστρεφείς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα βασικό πυλώνα για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την απασχόληση μετά την επιτυχή περάτωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία συνεισφέρει περί τα 56 δις €/ έτος στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ ενώ παράλληλα παρέχει 615.000 άμεσες και 516.000 έμμεσες θέσεις εργασίας στα Κ.Μ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων 190.000 στη χώρα μας.

Η Ελληνική πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομία αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής σε μακροοικονομικό ορίζοντα, υποστηρίζει σε σταθερή βάση τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, μέσα από ένα πλαίσιο θετικών μέτρων που στοχεύει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλιακής βιομηχανίας και τη διασύνδεσή της με άλλες επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες, επιδιώκοντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη. Επιπρόσθετα η προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο καθώς επίσης και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στη χώρα αποτελεί πάγια προτεραιότητα της ελληνικής ναυτιλιακής πολιτικής.

Με συντονισμένες προσπάθειες κυβέρνησης, επιχειρηματιών της ναυτιλίας αλλά και της ναυτεργασίας και παρά το έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και την μακροχρόνια ύφεση των ναυλαγορών καθώς και τις αυξανόμενες τάσεις προστατευτισμού εκ μέρους διαφόρων χωρών, τα μεγέθη της ναυτιλίας των Ελλήνων για το έτος 2018, καταδεικνύουν τη διατήρηση της ανταγωνιστικής της θέσης και την πρωτοκαθεδρία του Πειραιά ως παγκόσμιου ναυτιλιακού κέντρου, κέντρου συγκέντρωσης ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και σημαντικού αριθμού διαχειριζομένων πλοίων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας