Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέπτυξε νέους κανονισμούς για τις ενοικιάσεις μέσω της οικονομίας του διαμοιρασμού στη χώρα, βάσει των οποίων οι μέρες ενοικίασης των ιδιωτικών καταλυμάτων περιορίζεται στις 180 το χρόνο, αναφέρει το Bloomberg.

Ενώ κάποιες εταιρείες home sharing όπως η Airbnb ήδη δραστηριοποιούνται  στην Ιαπωνία, οι ακριβείς νόμοι που διέπουν φορείς ήταν σχετικά ασαφείς. Ωστόσο, με την χώρα να αναμένει μια απότομη αύξηση των επισκεπτών κατά τα προσεχή έτη, συμπεριλαμβανομένης της εισροή επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσαφηνίσει πλέον τους κανόνες.

Πρόσφατα λοιπόν το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο εισήγαγε νέους κανόνες για τον περιορισμό του home sharing από τους ιδιώτες θέτοντας ως όριο τις 180 ημέρες το χρόνο. Παράλληλα, το εν λόγω νομοσχέδιο αφήνει περιθώρια για τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν τους δικούς τους περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία καλωσόρισε τον αριθμό ρεκόρ των 24 εκατ. επισκεπτών από το εξωτερικό το 2016, και στοχεύσει σε αφίξεις 40 εκατ. μέχρι το 2020 και 60 εκατ. μέχρι το 2030, γεγονός το οποίο θα ασκήσει πίεση στους παρόχους καταλυμάτων της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας