Νομοσχέδιο με στόχο τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τα σκάφη αναψυχής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το νομοσχέδιο υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους.

Πρώτον, τον εξορθολογισμό της δραστηριοποίησης του συνόλου των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα υπό όρους και προϋποθέσεις που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών πλοίων αναψυχής.

Δεύτερον, τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος ασφάλισης πλοίων και πληρωμάτων των σκαφών αναψυχής.

Τρίτον, την καθιέρωση ψηφιακών υπηρεσιών για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία των εταιρειών πλοίων αναψυχής και των φορέων που εμπλέκονται στη δραστηριοποίησή τους, δημιουργώντας ένα one-stop-shop για το yachting στη χώρα μας.

«Με το σχέδιο νόμου, κάνουμε σημαντικά και απαραίτητα βήματα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, αλλά και της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών στον χώρο του yachting» δήλωσε ο κ. Γ. Πλακιωτάκης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας