Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τις επιπτώσεις που έχει η αλλαγή του κλίματος σε παγκόσμια κλίμακα, το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων έχει έρθει στο προσκήνιο. Από τότε που εμφανίστηκε η τάση των «πράσινων ταξιδιών», οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση εφαρμόζοντας βιώσιμες λύσεις που προσελκύουν νέους πελάτες και μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα της ιδιοκτησίας τους. Παρακάτω υπάρχουν πέντε τεχνολογίες που πρέπει να χρησιμοποιούν οι ξενοδόχοι κατά την οικοδόμηση ή την ανακαίνιση ενός ακινήτου που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας.

1) Πρόσθεση βιώσιμου εξοπλισμού γυμναστικής

Τα ξενοδοχεία διαθέτουν όλο και περισσότερο καινοτόμα προγράμματα στα γυμναστήρια τους για να προσφέρουν στους επισκέπτες προστιθέμενη αξία στη διαμονή τους. Ωστόσο, ο παραδοσιακός εξοπλισμός γυμναστικής συχνά λειτουργεί ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται, σπαταλώντας τεράστια ενέργεια. Μια απλή λύση όταν εξετάζονται οικολογικές επιλογές είναι η χρήση ασύρματου εξοπλισμού αερόβιας εκγύμνασης που δεν απαιτεί ρεύμα. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τα ξενοδοχεία μπορούν να εγκαταστήσουν έναν βιώσιμο εξοπλισμό γυμναστικής, ο οποίος όχι μόνο μειώνει την ενέργεια, αλλά παράγει κιόλας, συλλέγοντας την ανθρώπινη δύναμη και μετατρέποντάς την σε αξιοποιήσιμο ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενέργεια που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φωτισμό, τις τηλεοράσεις και οτιδήποτε άλλο είναι συνδεδεμένο στο ίδιο ηλεκτρικό δίκτυο. Επιπρόσθετα, εάν υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ή σε κατάσταση συσκότισης, ο εξοπλισμός μπορεί ακόμα να λειτουργήσει.

2) Χρήση LED

Η μετάβαση από συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) σε φώτα LED μπορεί να βοηθήσει τους ξενοδόχους να περιορίσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Σύμφωνα με το Energy Star, οι λυχνίες LED είναι 90 τοις εκατό πιο αποδοτικές από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Οι λυχνίες LED είναι επίσης πιο ευέλικτες από τους λαμπτήρες πυράκτωσης CFL ή τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και διαρκούν περισσότερο. Επιπλέον απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την ίδια δουλειά.

3) Χρήση αισθητήρων

Ένας άλλος τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας είναι η ενσωμάτωση αισθητήρων σε δωμάτια. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι συνήθως κενά ή αχρησιμοποίητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση που ένας επισκέπτης ξεχάσει να κλείσει τα φώτα, οι αισθητήρες χρήσης θα προσδιορίσουν πότε δεν υπάρχει δραστηριότητα μέσα στο δωμάτιο και θα κλείνουν τους διακόπτες. Αυτοί οι αισθητήρες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση άλλων μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου μεταξύ των επισκεπτών.

4) Βιώσιμες πηγές ενέργειας

Η εγκατάσταση βιώσιμων πηγών ενέργειας, όπως οι ηλιακοί συλλέκτες, μπορεί να είναι μια δέσμευση μεγαλύτερης κλίμακας για τη μείωση του αποτυπώματος μιας ιδιοκτησίας. Στη σωστή θέση, η επένδυση μιας στέγης ενός ξενοδοχείου ή ενός τμήματος των χώρων με ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να μειώσει την ανάγκη και το κόστος για ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο.

5) Εγκατάσταση ενεργειακών παραθύρων

Ένας άλλος τρόπος για τα ξενοδοχεία να βοηθήσουν με το κόστος της θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος είναι να εγκαταστήσουν παράθυρα έξυπνης τεχνολογίας όπως ηλεκτροχρωμικό γυαλί. Αυτός ο τύπος γυαλιού επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ποσότητα θερμότητας ή φωτός που διέρχεται από το γυαλί, δίνοντας στα ξενοδοχεία τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία ή το φυσικό φως. Το τεχνολογικά προηγμένο γυαλί χρησιμοποιεί μικροσκοπικά ηλεκτρικά σήματα για να φορτίζει λίγο τα παράθυρα για να αλλάξει την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που αντανακλά. Αυτό το χαρακτηριστικό όχι μόνο εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει την ανάγκη για ηλεκτρισμό, αλλά και χρήματα.

Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να εξετάσουν πώς αυτές και άλλες φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες μπορούν να τους βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας