Hydra Beach

Hydra BeachΤο Hydra Beach το μέρος όπου σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, αφού υπήρξε Νο1 προορισμός για πολλές προσωπικότητες του εγχώριου και διεθνούς jet set βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης εκκίνησης, ύψους 27,8 εκατ. ευρώ, στις 25 Απριλίου.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Ερμιόνης- Γαλατά, έχει δυναμικότητα 343 δωματίων και αποτελείται από 659 κλίνες και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον επενδυτικών σχημάτων του εξωτερικού. Μαζί με αυτό η Eurobank εκποιεί δύο παρακείμενα ακίνητα καθένα από τα οποία έχουν εμβαδόν 213 στρέμματα και πέντε στρέμματα, με τιμή πρώτης εκκίνησης 727,7 χιλ. ευρώ και 56,7 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

Το Hydra Beach που φιλοξένησε πολλές φορές γυρίσματα αρκετών ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη. Με την διορατικότητα που τον διέκρινε ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν αρχικά στην έκταση στη Θερμησία απέναντι από την Ύδρα 50 μόλις οικίσκους, ένα εστιατόριο και ένα κτήριο διοίκησης.

Γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες ο Νίκος Κωνσταντινίδης επέκτεινε το ξενοδοχείο χωρίς να κοπεί ούτε ένα δέντρο κρατώντας την ομορφιά του τοπίου ανεπηρέαστη ενώ εντός των εγκαταστάσεων λειτούργησε παιδότοπος και υπαίθριος κινηματογράφος.

Πέντε χρόνια αργότερα το 1970 ο Κωνσταντινίδης κατασκεύασε δίπλα από το Hydra Beach το Porto Hydra το οποίο και πουλήθηκε το 2011 στον όμιλο Β. Ρέστη.

Το Hydra Beach, τα τελευταία εννιά χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ιταλικού ομίλου Santoni, ο οποίος το 2009 ανακαίνισε το ιστορικό ξενοδοχείο ως ένα πέντε αστέρων θέρετρο με 343 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, πέντε μπαρ, spa 1.600 τ.μ. και δύο πισίνες (ανοιχτή και κλειστή). Το 2013 τη διαχείριση του ξενοδοχείου ανέλαβε η Barceló Hotels & Resorts.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας