Με την οικονομική κρίση να έχει πλήξει σε τέτοιο βαθμό τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν είναι απορίας άξιο που όλο και περισσότερο ξεπροβάλλει η συζήτηση για
αλλαγή παρόχου ενέργειας.

Από τη Στέλλα Αυγουστάκη

Τo Food Service σας παραθέτει αναλυτικά όλους του εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας σε σύγκριση με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) όσον αφορά τα προγράμματα που έχουν σχεδιάσει για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

5 χρήσιμα tips για να επιλέξετε τον κατάλληλο πάροχο ενέργειας

Προτού αναλύσουμε και τους ένδεκα παρόχους ενέργειας, ας δούμε ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου η αλλαγή που θα κάνετε στην επιχείρηση να σας βγει σε καλό.

  • Αρχικά το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι να ενημερωθείτε σωστά τόσο για τον λογαριασμό σας (τι πληρώνετε, πόση είναι η κατανάλωση, ποιες οι διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή κ.λπ.) όσο και για όλους τους παρόχους ενέργειας.
  • Υπολογίστε έπειτα αν η τιμή ανά KWh είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου (χρησιμοποιώντας όσους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς έχετε διαθέσιμους) ώστε να συγκρίνετε σωστά. Μην ξεχνάτε πως πολλοί πάροχοι κάνουν ειδικές εκπτώσεις στην αρχή του προγράμματος (π.χ. για ένα 3μηνο ή 6μηνο) και στη συνέχεια χρεώνουν με βάση άλλο τιμολόγιο.
  • Συγκρίνετε το πάγιο που πληρώνετε τώρα με το πάγιο που προσφέρουν άλλοι πάροχοι ενέργειας. Θυμηθείτε ότι ορισμένοι δεν το χρεώνουν.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εγγύηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Αρκετές εταιρείες δεν τη ζητούν, σε περίπτωση που δοθεί πάγια εντολή εξόφλησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού, αν και θα πρέπει να συνυπολογίσετε την επιστροφή της εγγύησης που είχατε δώσει στον προηγούμενο προμηθευτή.

Τέλος, πρέπει να εξετάσετε αν θα σας επιβληθεί κάποια ποινή στην περίπτωση που λήξετε το συμβόλαιο σας νωρίτερα. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον πάροχο και μάλιστα πρέπει να το σκεφτείτε διπλά, καθώς ορισμένες ρήτρες επιβάλλουν την επιστροφή και των εκπτώσεων που είχατε κατά το παρελθόν.

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας
Πληροφορίες: Τηλ.: 2105230301 Website: www.dei.gr

ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, έχει εφαρμόσει δύο χαρακτηριστικά προγράμματα ανταμοιβής και επιβράβευσης για τους επαγγελματίες που την επιλέγουν ακόμα για πάροχο ενέργειας.

Tι προσφέρει για τις επιχειρήσεις;

Όσοι βρίσκονται στο πρόγραμμα «Προπληρωμένος λογαριασμός» κερδίζουν επιπλέον έκπτωση 6% στον λογαριασμό τους εφόσον προπληρώσουν τους λογαριασμούς ενός έτους. Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το «Πρόγραμμα Συνέπειας 15%», που θα αναλύσουμε πιο κάτω, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη χρέωση προμήθειας των λογαριασμών τους.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τιμολόγιο:

  • Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23, Αγροτικό και ΦΟΠ στη χαμηλή τάση
  • ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ, ΒΜ1, ΒΜ2 και Αγροτικό στη μέση τάση, ενώ οι πελάτες που έχουν διακανονισμό σε ισχύ, για να μπορέσουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν το σύνολο του διακανονισμού.

Από 1η Ιουλίου 2017, η ΔΕΗ παρέχει σε πελάτες που είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους έκπτωση 15% στην αξία της χρέωσης προμήθειας ρεύματος του λογαριασμού τους. Αυτό εφαρμόζεται ως εξής: Για κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την 01/07/2016, εφόσον πληρωθεί εμπρόθεσμα (καθώς και δόσεις τυχόν διακανονισμού), στον αμέσως επόμενο από αυτόν λογαριασμό θα εμφανιστεί η πίστωση 15%.

Πιο αναλυτικά, η παροχή έκπτωσης 15% γίνεται σε πελάτες με τιμολόγιο Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23 στη χαμηλή τάση και τιμολόγιο ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ στη μέση τάση. Οι εν λόγω πελάτες θα εξοφλούν το σύνολο του λογαριασμού τους και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλής τους, μέχρι και την καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Επίσης θα λαμβάνουν έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό τους, το 15% της αξίας της χρέωσης προμήθειας του προηγούμενου λογαριασμού που έχει ήδη εξοφληθεί εμπρόθεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας