ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

«Ο τουρισμός είναι σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική για τον τουρισμό», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο της συμπρωτεύουσας την Παρασκευή 11  Ιουνίου.

Ο κ. Θεοχάρης αναφερόμενος στη συνεργασία του με το δήμο Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ως έναν δήμαρχο «αεικίνητο στην υπηρεσία της πόλης».

Κάνοντας λόγο για το στοίχημα του τουρισμού, ο υπουργός επεσήμανε πως τα μηνύματα είναι θετικά και συγκρατημένα αισιόδοξα:  «Γνωρίζουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά μπροστά μας, την οποία όμως ατενίζουμε από πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. Κι αυτό γιατί το brand της χώρας μας έχει ενισχυθεί από τις προσπάθειες της χώρας και του λαού της για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και από τις προσπάθειες της ίδιας της τουριστικής βιομηχανίας με την υπευθυνότητα που έδειξε.

Θυμίζω ότι βραβευτήκαμε ως η καλύτερη χώρα στη διαχείριση της πανδημίας στον τουρισμό από τον WTTC. Και αυτό είναι μια σφραγίδα που αξιοποιούμε για το brand της χώρας μας».

Αναφορικά με την πρόκριση της Θεσσαλονίκης στο επόμενο στάδιο για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, δήλωσε: «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά στο Υπουργείο, για να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες. Η Θεσσαλονίκη δικαίως διεκδικεί τον τίτλο της πόλης της γαστρονομίας», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας ότι η συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί σε πολλαπλά επίπεδα.

«Υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Τουρισμού στην αρχή μιας τουριστικής περιόδου, που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Έχουμε όλα τα εχέγγυα, ώστε και οι συνθήκες να είναι καλύτερες, αλλά και εμείς να είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εξαιρετικών επιδόσεων της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα των εμβολιασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας