Τουρισμό χωρίς τσιγάρο

Τουρισμό χωρίς τσιγάρο προωθεί η Philip Morris καλώντας τους εκπροσώπους του τουρισμού στην έκθεση WTM 2018 του Λονδίνου, να συμβάλουν στη δημιουργία «ενός κόσμου χωρίς καπνό».

Η Philip Morris ισχυρίζεται ότι έχει ως όραμα να αντικαταστήσουν οι καπνιστές το τσιγάρο με καλύτερες εναλλακτικές λύσεις και λιγότερο επιβλαβείς επιλογές, ενώ με ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι «Η βιομηχανία ταξιδιών μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση του οράματος για ένα μέλλον χωρίς καπνό προς όφελος των ανθρώπων που καπνίζουν, της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας γενικότερα». Πώς σχετίζεται ωστόσο αυτό το όραμα με τον τουρισμό;

Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερα από 1.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο είναι θετικά ως προς τη χρήση μιας από τις εναλλακτικές λύσεις χωρίς καπνό της Philip Morris, το IQOS. Πρόκειται για μια συσκευή που θερμαίνει τον καπνό αντί να τον καίει, ενώ σε παράλληλη εκδήλωση της WTM αναφέρθηκε και η περίπτωση της Αστυπάλαιας που στοχεύει να γίνει το πρώτο νησί χωρίς καπνό στον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ξενοδοχεία όπως το Trois Couronnes Hotel στην Ελβετία, το Grand Hotel Majestic Gia Baglioni στην Ιταλία, το Radisson Royal Hotel St Petersburg, το Me and All Hotel στη Γερμανία και το Akasaka Urban Hotel στην Ιαπωνία, προσφέρουν δωμάτια φιλικά προς το IQOS , και σε ορισμένες περιπτώσεις, επιτρέπουν τη χρήση προϊόντων χωρίς καπνό σε κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης πολλά ξενοδοχεία έχουν διαμορφώσει χώρους καπνιστών και δωμάτια για καπνιστές με εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος ενώ όπως ισχυρίζεται η εταιρεία το IQOS δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας