Η Πορτογαλία γίνεται η πρώτη χώρα που αποκτά το βραβείο «Accessible Tourism Destination» από τον UNWTO, το οποίο τιμά την προσπάθεια προώθησης της προσβασιμότητας της χώρας.

Η διάκριση απονεμήθηκε κατά την 23η Γενική Συνέλευση του UNWTO, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανέφερε ότι υπάρχουν 90 εκατομμύρια τουρίστες με ειδικές ανάγκες κινητικότητας στην Ευρώπη και ότι «η διάκριση είναι πολύ σημαντική ώστε να καταστεί η Πορτογαλία ηγέτιδα στην προσβασιμότητα«.

Η υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας αρμόδια για τον τουρισμό, Ana Mendes Godinho, πρόσθεσε ότι αυτό το βραβείο «είναι μια σημαντική βράβευση και μεγάλη ώθηση για την Πορτογαλία ώστε  να γίνει ο πιο προσιτός προορισμός στον κόσμο».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να μετατρέψει την Πορτογαλία σε μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε η Ana Sofia Antunes, η υφυπουργός για την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες.

Το πρόγραμμα «All for All» ξεκίνησε το 2016 με στόχο την ενδυνάμωση του πορτογαλικού τουρισμού και τη δημιουργία προσβάσιμων διαδρομών σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, έως τώρα έχουν υποστηριχθεί 116 έργα, τα οποία αντιπροσωπεύουν επενδύσεις ύψους 20 εκατ. με στήριξη 14 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας