υποδομές ξενοδοχείων

Ενισχύονται οι υποδομές ξενοδοχείων σε Πόρτο Καρράς και Ελούντα έπειτα από έγκριση του Υπουργείου Υποδομών.

Πιο αναλυτικά το Υπουργείο «έδωσε το πράσινο φως» για την λειτουργία ιδιωτικού ελικοδρομίου στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς  ιδιοκτησίας Πόρτο Καρράς Τουριστική, Τεχνική, Βιομηχανική Α.Ε., κατάλληλο για χρήση από ελικόπτερα μέγιστου μήκους έως 18 μέτρα για πτήσεις εξ όψεως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για μια υποδομή που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση πτήσεων για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του καθώς και προσώπων τα οποία έχουν εξασφαλίσει την έγκρισή του. Οι προς και από το ελικοδρόμιο πτήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των οικείων Νόμων, Διαταγμάτων, Κανονιστικών Αποφάσεων και Κανονισμών, Διαδικασιών και Οδηγιών της ΥΠΑ, τις ευθύνες των χειριστών των ελικοπτέρων που απορρέουν από αυτές, τις επιδόσεις και τους περιορισμούς του ελικοπτέρου ως προς τον τύπο και τα βάρη προσγείωσης- απογείωσης και τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης τα ελικόπτερα υποχρεούνται να έχουν συνεχή αμφίδρομη επικοινωνία με την VHF συχνότητα του πύργου ελέγχου Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία Ζερβός Ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις Α.Ε ενδιαφέρεται για την ανέγερση κεκλιμένου ανελκυστήρα – τελεφερίκ στην θέση ΟΞΑ της Ελούντας. Η πρόταση της εταιρείας εντάσσεται σε επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία  τουριστικού κέντρου παραδοσιακών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας