παροχές ευεξίας

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός της Βρετανίας ΑΒΤΑ πραγματοποίησε έρευνα για τις προτιμήσεις των Βρετανών, όσον αφορά τις παροχές ευεξίας στα τουριστικά καταλύματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με την έρευνα ο αριθμός των ταξιδιωτών που επιθυμεί να εντάξει στις διακοπές του δραστηριότητες χαλάρωσης, spa και ευεξίας συνεχώς αυξάνεται. Ένας στους τρεις Βρετανούς, γύρω στο 34% σχεδιάζει ήδη τις διακοπές του, έχοντας ως προτεραιότητα παροχές όπως γιόγκα, διαλογισμό, spa, ολιστικές θεραπείες ή απλά χρόνο με κλειστό το τάμπλετ ή το κινητό.

Οι συγκεκριμένοι τουρίστες σχεδιάζουν να περάσουν πάνω από 4 ώρες την ημέρα στις διακοπές τους, ακολουθώντας δραστηριότητες ευεξίας, αλλά και αποφυγή της τεχνολογίας, δηλαδή μακριά από λάπτοπ, κινητά και τάμπλετ.

Πέρα από τις παροχές χαλάρωσης, υψηλή προτίμηση εμφανίζουν και οι δραστηριότητες εκγύμνασης  με το 67% των ταξιδιωτών να ενδιαφέρονται για γιόγκα, πιλάτες, πεζοπορίες στη φύση και μάλιστα το 14% εξ αυτών σκοπεύουν να δαπανήσουν άνω του τετραώρου ημερησίως σε αυτές τις δράσεις. Η επόμενη πιο δημοφιλής κατηγορία είναι οι θεραπείες spa που τις επιθυμεί το 42% και διαλογισμού, χαλάρωσης που τις επιλέγει το 39%. Σε χαμηλότερα ποσοστά το 14% θα δοκιμάσει ολιστικές θεραπείες όπως το Reiki και ισορροπία των τσάκρα.

Οι κύριοι λόγοι που οι συγκεκριμένοι τουρίστες επιλέγουν τις δραστηριότητες ευεξίας είναι για να εκτονωθούν και να χαλαρώσουν, με τους νεότερους να αναζητούν μέσω αυτής της διαδικασίας και μια πνευματική αναζωογόνηση. Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το στρες και να ενισχύσουν το ευ ζην.Μιλώντας σε πραγματικούς αριθμούς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Βρετανοί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι που θα περιέχει δραστηριότητες ευεξίας τους επόμενους 12 μήνες. Τα συγκεκριμένα τύπου ταξίδια έχουν γνωρίσει άνοδο κατά 20% από το 2015, με την συντριπτική πλειονότητα να αφορά προορισμούς εντός της Ευρώπης, καθώς, όπως υπογραμμίζει η ΑΒΤΑ, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία και Ελλάδα έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους πάνω σε αυτό τον τουριστικό τομέα.

Αυτή η επενδυτική κινητικότητα αντανακλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των τουριστών διεθνώς για επιλογές και παροχές ευεξίας. Τα μέλη της ABTA διαβλέπουν ότι αυτή η τάση θα βαίνει συνεχώς διογκούμενη και οι ταξιδιώτες θα αναζητούν όλο και περισσότερες τουριστικές προσφορές που θα εστιάζουν στην επαφή με την φύση, την υγιεινή διατροφή την ψυχική και πνευματική ευεξία. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι έως το 2022 θα πραγματοποιηθούν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ταξίδια ευεξίας διεθνώς κάθε χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας