Στο 46% ανέρχονται οι κρατήσεις για διαμονή στην Ισπανική ύπαιθρο για τον Αύγουστο, ποσοστό 4% μεγαλύτερο από πέρυσι, σύμφωνα με την EscapadaRural.com, ιστοσελίδα κρατήσεων που επιβεβαιώνει ότι η Ναβάρα, η Αστούρια και η Ανδαλουσία, προπορεύονται σε αγροτικές τουριστικές κρατήσεις αυτό το μήνα.

Το γεγονός αυτό υποδεικνύει πως αυτό το καλοκαίρι περισσότεροι τουρίστες θα επιλέξουν καταλύματα αγροτικού τουρισμού, κάτι το οποίο φαίνεται να επιφέρει μια ουσιαστική αλλαγή στην επιλογή τουριστικών περιοχών στης Ισπανίας η οποία μοιάζει να απομακρύνεται από τον παραδοσιακά προσανατολισμένο τουρισμό στις ηλιόλουστες παραλίες.

Οι επισκέπτες, ανταποκρίνονται θετικά σε αυτόν τον τύπο τουρισμού. «Οι προσδοκίες για τον μήνα Αύγουστο είναι καλές. Αναμένουμε να κλείσει ο Αύγουστος  υπερβαίνοντας το περασμένο έτος, μετά από τους λίγο αδύναμους μήνες του Ιουνίου και του Ιουλίου», δήλωσε ο Πρόεδρος τουρισμού του Cluster of Galicia, Cesáreo Pardal.

Την ίδια άποψη έχει και ο Jaime García, πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Καταλυμάτων της Αστούριας (ARCA), ο οποίος αξιολογεί θετικά τις προβλέψεις αυτού του μήνα. «Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά καλός μήνας για τον αγροτουρισμό στην Αστούρια και φέτος, επιπλέον, όλα βαίνουν θετικά», λέει.

Από την άλλη πλευρά, οι εξοχικές κατοικίες στην Καταλονία είναι σχεδόν όλες κλεισμένες, εν αναμονή των κρατήσεων τελευταίας στιγμής  που ολοένα και αυξάνονται.

Αν και οι προβλέψεις κρατήσεων είναι ενθαρρυντικές, οι εκπρόσωποι των ενώσεων αγροτικού τουρισμού παραμένουν επιφυλακτικοί. Ο Nacho Lozano, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτουρισμού της Βόρειας Εστρεμαδούρας, σημειώνει μια ελαφριά μείωση στις κρατήσεις, παρόλο που ελπίζει στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η φύση στην περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από πλούσιους υδάτινους πόρους, όσο και οι πισίνες που υπάρχουν στα σπίτια της περιοχής αποτελούν ισχυρό κίνητρο επίσκεψης, αφού οι πρώτες κρατήσεις πραγματοποιούνται σε καταλύματα με πισίνες ή κοντά σε υδάτινους πόρους.

Ναβάρα, Αστούρια και Ανδαλουσία στην κορυφή των κρατήσεων

Από τις αυτόνομες κοινότητες, η Ναβάρα (61%), η Αστούρια (59%) και η Ανδαλουσία (54%) προπορεύονται στις κρατήσεις για τον μήνα Αύγουστο. Η 10αδα των περιοχών με τις περισσότερες κρατήσεις συμπληρώνεται από την Καταλονία (52%), τη Γαλικία (50%), τη Μούρθια, τη Κανταβρία και τη Χώρα των Βάσκων με ποσοστό (49%), την κοινότητα της Βαλένθια (41%) και την Αραγονία (40%).

Χαμηλά σε κρατήσεις εμφανίζονται η Castilla-LaMancha που φτάνει μόλις το 28%, ενώ παρόμοια ποσοστά παρουσιάζουν η LaRioja (29%), η Μαδρίτη (32%) και η Εστρεμαδούρα (35%).

Η Μάλαγα, είναι η περίπτωση της επαρχίας,που θα δεχθεί τους περισσότερους ταξιδιώτες κατά τον Αύγουστο με κρατήσεις που αγγίζουν το 65%, ακολουθούμενη από την Ποντεβέδρα και το Κάντιθ, με 64% και 63% αντίστοιχα. Η Ναβάρα (61%), η Αστούρια και η Κόρδοβα με 59% και η Βαρκελώνη (57%). Τις τελευταίες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν η LaRioja (29%) η Σαραγόσα (28%), η Αλμπαθέτε (27%), η Γκουανταλαχάρα (21%) και η Cuenca (20%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας