Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική – Πελοποννησιακή εβδομάδα, στο Βουκουρέστι, από 12 έως 18 Ιουνίου 2017.

Για εφτά ημέρες ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου το «Pullman World Trade Center», ντύθηκε στα χρώματα και τις εικόνες της Πελοποννήσου. Το γνωστό εστιατόριο «Barbizon» φιλοξένησε μοναδικές Πελοποννησιακές συνταγές όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τις γευθούν και να δοκιμάσουν τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η Ελληνική-Πελοποννησιακή Εβδομάδα στο Βουκουρέστι περιείχε συμπληρωματικά στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προβολής της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Προϊστάμενος Γεν. Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ Ιωάννης Μάρκος, ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Pullman  Patrick Carabin παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου συμμετείχαν 20 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, blogger εξειδικευμένοι στον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Η κ. Νικολάκου παρουσίασε στους Ρουμάνους δημοσιογράφους την Πελοπόννησο, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της, ενώ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν. Στην παρουσίαση, αναφέρθηκε επίσης και στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος, ως ένας προορισμός με ιδιαίτερη δυναμική, κάνοντας ειδική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και θέματα αγροτικών προϊόντων.

Οι προωθητικές ενέργειες της Πελοποννήσου συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε tour operator και travel agent της Ρουμάνικης αγοράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η Πελοπόννησος, ο οποίος σε συνδυασμό με την φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα μοναδικό προορισμό.

Η κ.Νικολάκου, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας και των συνεργειών μεταξύ των χωρών που εκτείνονται στην Βαλκανική χερσόνησο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κυρία Ολυμπία Badea ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννησιακής γαστρονομίας με αρκετές παραδοσιακές συνταγές.

Η εβδομάδα της Πελοποννήσου, στο Βουκουρέστι, διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι και το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας