Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει την Σίφνο, τόπο καταγωγής του Πρέσβη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη.

Ο κύριος Ευγενίδης στις 25 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των δράσεων του, βρέθηκε στην Σίφνο και παρουσίασε τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα και τις προοπτικές τους, εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν 35 μαθητές των ΕΠΑΛ και 160 μαθητές των ΓΕΛ Σίφνου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, συνταξιούχοι ναυτικοί, στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων και γονείς.

Ο Πρέσβης του ΙΜΟ στην Ελλάδα και η ομάδα υποστήριξής του μίλησαν για την συνεισφορά της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία, την σημασία του ανθρώπινου παράγοντα για τη ναυτιλία και την συνεισφορά του ΙΜΟ, που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής, για μία ασφαλή, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον παγκόσμια ναυτιλία. Στην συνέχεια προέτρεψαν τους νέους και τις νέες της Σίφνου να ακολουθήσουν τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά τους έναντι άλλων επαγγελμάτων.

Ειδική αναφορά έγινε στον ρόλο και την σημασία των ΕΠΑΛ, από τα οποία προήλθαν Έλληνες εφοπλιστές που αναδείχθηκαν σε κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Ο κύριος Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρέσβης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης στο ναυτικό επάγγελμα των νέων που επιθυμούν πραγματικά να το ακολουθήσουν, αφού, πέραν όλων των άλλων, αποτελεί και διαβατήριο απόκτησης μοναδικών εμπειριών και δεξιοτήτων, απαραίτητων για την επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη.

Η απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα από το σημερινό σύστημα ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης αναλύθηκε διεξοδικά. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αναγκαιότητα απόκτησης επαρκών γνώσεων Πληροφορικής και ισχυρών βάσεων στις θετικές επιστήμες, καθώς το επάγγελμα του ναυτικού αλλάζει ριζικά ενόψει νέων κανονισμών, αυτοματισμών, της έλευσης του αυτόνομου πλοίου κ.λπ.

Θα πρέπει να επισημανθεί, τέλος, η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των νέων, καθώς και η γενική παραδοχή για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο Πρέσβης του IMO στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τους μαθητές να σκεφτούν σοβαρά την επιλογή επαγγελμάτων με μέλλον και επαγγελματικές προοπτικές, όπως είναι τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, χωρίς να ξεχνούν ότι ο τόπος τους, η Σίφνος, υπήρξε μεγάλη «ναυτομάνα» και νησί με βαθιές ρίζες στην ναυτιλιακή παράδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας