Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργώντας το Atlantis-Pak μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον κλάδο πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα.

Αναλυτικά το τρίτο εργοστάσιο της Atlantis – Pak, θα λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα καθώς η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Agrocom του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη Θεσσαλονίκη ως «ορμητήριο» για τις αγορές των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.

Στόχος αυτής της επένδυσης είναι η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές και η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί ιδανική τοποθεσία για τη νέα παραγωγική μονάδα της Atlantis – Pak λόγω και του λιμανιού της πόλης.

Η απόφαση για επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα και όχι παραδείγματος χάριν στη Ρωσία πάρθηκε εκεί καθώς δεν υπάρχει χώρος για ανάπτυξη, εννοώντας ότι στην εκεί αγορά ο όμιλος κυριαρχεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2017 έγινε επέκταση σε Τσεχία, Ισπανία και Ιταλία όπου είναι οι βασικές χώρες με βάση την κατανάλωση και γι αυτό πλέον ο Ιβάν Σαββίδης έχει στρέψει την προσοχή του στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία που αυτό το άλμα θέλει να το κάνει από την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Atlantis – Pak ιδρύθηκε το 1993 στη περιφέρεια του Ρόστοφ της Ρωσίας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας (περιβλήματα, πακέτα, μεμβράνες) για τη βιομηχανία τροφίμων. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον κλάδο της, καθώς τα προϊόντα της φθάνουν σε περισσότερους από 2.500 πελάτες σε 91 χώρες. Το εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι το τρίτο της Atlantis – Pak. Η βασική μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο Ροστόφ, ενώ η εταιρεία διαθέτει άλλο ένα εργοστάσιο στην Τσεχία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας