Πέτσας, τουρισμός

Στο θέμα του τουρισμού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην σημερινή (18/5) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το σχέδιο της για τον κλάδο. Ο κος Πέτσας ξεκίνησε αναφερόμενος στην περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς από σήμερα επιτρέπονται και οι μετακινήσεις εκτός νομών και από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Για τα υπόλοιπα νησιά οι μετακινήσεις θα επιτραπούν ελεύθερα από την επόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεκίνησαν να λειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες και να τελούνται θρησκευτικές λειτουργίες, χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ειδικά για τον τουρισμό ο κος Πέτσας δήλωσε: «η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το Σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα. Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό Καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε ο κος Πέτσας τόνισε ότι με δεδομένη την καλή γενική εικόνα στο θέμα των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γίνονται προσπάθειες ώστε να επαναλειτουργήσει και ο κλάδος της εστίασης από τις 25 Μαΐου και όχι από την 1η Ιουνίου, όπως είναι μέχρι στιγμής προγραμματισμένο. Τέλος να σημειωθεί πως από σήμερα τίθεται ξανά σε λειτουργία το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή και πάνω από 500.000 εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας