Οι περιορισμοί στους υπολογιστές MacBook Pro στις πτήσεις ολοένα και πληθαίνουν, με την Qantas Airways να απαγορεύει ορισμένα μοντέλα από τις αποσκευές, με την ανησυχία ότι οι μπαταρίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Όλες οι εκδόσεις 15 ιντσών του MacBook Pro της Apple πρέπει να μεταφέρονται στην καμπίνα και να απενεργοποιούνται, ανέφερε η Qantas σε δήλωση. Ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη το πρωί. Η Rival Virgin Australia Holdings προχώρησε περαιτέρω στις 26 Αυγούστου, απαγορεύοντας όλους τους φορητούς υπολογιστές της Apple στις αποσκευές.

Οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Αυστραλίας εντάσσονται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο μεταφορέων σε ολόκληρο τον κόσμο, που απαγορεύουν τους φορητούς υπολογιστές εξαιτίας της ανησυχίας αυτό-ανάφλεξης. Τα εν λόγω μοντέλα είναι μερικά MacBook Pro 15 ιντσών που πωλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017. Η Apple εξέδωσε την ανάκληση τον Ιούνιο, λέγοντας ότι «σε περιορισμένο αριθμό μονάδων MacBook Pro 15 ιντσών παλαιότερων ετών, η μπαταρία μπορεί να υπερθερμανθεί και να προκαλέσει πυρκαγιά κινδύνου για την ασφάλεια. «

Η Singapore Airlines και η Thai Airways έχουν ήδη σταματήσει τους επιβάτες από τη λήψη οποιουδήποτε από τα μοντέλα στο αεροσκάφος.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) δήλωσε στις αρχές του μήνα ότι ειδοποίησε τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ για την ανάκληση της Apple. Η FAA υπενθύμισε στις αεροπορικές εταιρείες να ακολουθούν τις οδηγίες ασφάλειας του 2016 για εμπορεύματα με ανακληθείσες μπαταρίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι εν λόγω  υπολογιστές από την Apple δεν πρέπει να μεταφέρονται στις πτήσεις ως φορτίο ή αποσκευές.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας εξέδωσε την προειδοποίησή της σχετικά με αυτά τα μοντέλα MacBook Pro την 1η Αυγούστου.

Ενώ υπήρξαν επαναλαμβανόμενα περιστατικά τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και άλλων συσκευών που υπερθερμαίνονται και προκαλούν πυρκαγιά στα διαμερίσματα των επιβατών των αεροσκαφών, καμία πυρκαγιά δεν έχει βγει εκτός ελέγχου. Υπήρξαν τουλάχιστον τρία ατυχήματα, δύο από τα οποία ήταν θανατηφόρα, στις αεροπορικές εταιρείες φορτίου από το 2006, στις οποίες υπήρχαν υπόνοιες ότι οι μπαταρίες λιθίου προκαλούσαν πυρκαγιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας