Η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελεί ελληνική καινοτομία και έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

“Ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί πανελλαδικά και εγκαθιστά την τρίτη ράμπα κολύμβησης SEATRAC, δείχνοντας την προσοχή και την ευαισθησία του απέναντι στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε την ηλεκτροκίνητη ράμπα κατανεμημένα ισομερώς σε τρεις παραλίες, στο κέντρο στη Νέα Χώρα, δυτικά στους Αγ. Αποστόλους και ανατολικά στον Αγ. Ονούφριο, καθώς οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν. Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σε τέτοια ζητήματα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ισότιμης συμμετοχής”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τρίτη 22/8/2017, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, από την παραλία του Αγ. Ονουφρίου, όπου τοποθετήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, που επιτρέπει στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην πρόσβαση τους στην παραλία θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου. “Δε θα σταματήσουμε, θα ενισχύσουμε και άλλες παραλίες, πρωτοπορώντας και σε αυτόν τον τομέα, καθώς είμαστε από τους λίγους Δήμους σε πανελλήνιο επίπεδο, που διαθέτουν τα συγκεκριμένα συστήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι επελέγη η παραλία του Αγ. Ονουφρίου για την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνητης ράμπας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα  εξυπηρετούνται και τα Άτομα με Αναπηρίες, που φιλοξενούνται στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά.

Την παρουσίαση του SEATRAC πραγματοποίησε ο κ. Δημήτρης Νικολουδάκης, αθλητής του ΑΡΙΩΝΑ, στο παραολυμπιακό άθλημα Boccia, συνοδευόμενος από τον εκπαιδευτή του κ. Βασίλη Γκίκα.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελεί ελληνική καινοτομία και έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελείται από μηχανισμό, που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι δε πλήρως αυτόνομο, αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του συστήματος SEATRAC ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Χανίων, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, την πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., κα Μυλωνάκη, την πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χανίων, κα Αμαλία Μπασιά, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της Δ.Ε. Ακρωτηρίου για ζητήματα της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας