Συνέδριο ΣΕΤΕ. Ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων δυσκολιών το 2022 να δώσει μια ισχυρή στήριξη στην ελληνική οικονομία. Το συνέδριο του ΣΕΤΕ, κοιτώντας την επόμενη μέρα, επικέντρωσε τη θεματολογία του σε όλα αυτά, τα μικρά και τα μεγάλα, που χρειάζεται ο ελληνικός τουρισμός, για να μπορέσει να συνεισφέρει αποφασιστικά στη μετάβαση της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη. Σκανάρεται τα QR codes και δείτε ζωντανά σε video τα τμήματα ή και τους ομιλητές του συνεδρίου που σας ενδιαφέρουν.

Επανασχεδιάζοντας την επιτυχία για τον Ελληνικό Τουρισμό

Tο στοίχημα της μετάβασης της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη με αρωγό και βασικό συντελεστή τη μοναδικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος πραγματεύτηκε ο ΣΕΤΕ στο φετινό του Συνέδριο, με τίτλο «Reimagining success» και κεντρικό μήνυμα το #someTHRIVEdifferent. Τα μηνύματα και τα συμπεράσματα του συνεδρίου αποκτούν ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία σήμερα, που βρισκόμαστε στην αρχή μια καινούριας χρονιάς, αλλά και μπροστά στην εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Είναι μια περίοδος που τα κόμματα θα επανασχεδιάσουν / επανεξετάσουν τα προγράμματά τους γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τον τουρισμό.

Επιδίωξη, μεταξύ άλλων, του συνεδρίου ήταν να διερευνήσει και να αναδείξει στόχους, αξιοποιώντας κατευθύνσεις και εμπειρία από διεθνείς και εγχώριες βέλτιστες πρακτικές. Ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του ευρύτερου τουριστικού τομέα, του πολιτισμού και των εφαρμοσμένων τεχνών παρουσίασαν το πλαίσιο του στρατηγικού προσανατολισμού για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Τουρισμού, ως μοχλού επιτάχυνσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Η Τουριστική Αγορά παρουσιάζει σε αυτό το άρθρο, με πολύ συνοπτικό τρόπο, μερικά από τα βασικότερα σημεία των τοποθετήσεων.

Συνέδριο ΣΕΤΕΓιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ

«Τα επόμενα χρόνια, θα κληθούμε όλοι μας να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στις νέες προτεραιότητες. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, θα είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα μεγάλων αλλαγών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία για μια μακροχρόνια, σταθερή πορεία ανόδου του ελληνικού τουρισμού. Πάντα, όμως, με το μυαλό σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα δίνει έμφαση μόνο στα οικονομικά στοιχεία και στα νούμερα. Σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα υπολογίζει και άλλες παραμέτρους, θα σέβεται το περιβάλλον, τους προορισμούς, τους ανθρώπους».

Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, η Μarketing Greece και το ΙΝΣΕΤΕ έχουν κάνει πράξη τη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία που αναπτύχθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια με το Υπουργείο Τουρισμού στήριξε ουσιαστικά την προσπάθεια για την ολική επαναφορά του ελληνικού τουρισμού μετά την πανδημία. Ο ΣΕΤΕ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη φάση, γίνεται μια προτεραιοποίηση των έργων που μπορούν να ξεκινήσουν, ώστε οι προορισμοί μας να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους και την παρουσία τους ως τουριστικοί προορισμοί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας