Θεοχάρης

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που ξεκίνησαν από την 1η Ιουλίου, που ήταν και η επίσημη ημερομηνία έναρξης της τουριστικής περιόδου. «Από τον φετινό Ιούλιο θα κερδίσουμε τη μάχη για την επόμενη πενταετία», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο υπουργός στους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στα Χανιά με «ηχηρές» παρουσίες

Την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Τουρισμού μετέβη στα Χανιά, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικούς φορείς. Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χανίων με θέμα: «Ενημέρωση, Δράσεις και Αποτίμηση Έναρξης της Νέας Τουριστικής Περιόδου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων».

Με τον υπουργό συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης.

Κατόπιν ο κ. Χάρης Θεοχάρης μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς και με Δημάρχους του νομού. Πριν αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Χανίων.

«Είμαστε σε μια αισιόδοξη ημέρα, σε μια αισιόδοξη στιγμή. Έχουμε τη δυνατότητα να βιώνουμε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης από τα Χανιά. Και τόνισε ότι «πριν από 2 μήνες ελάχιστοι πίστευαν ότι θα εφαρμοζόταν το σχέδιο και θα ήμασταν σε θέση να υποδεχτούμε τουρίστες μέσα στον Ιούλιο. Θέλω να δώσω αυτό τον τόνο αισιοδοξίας παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ανοίξουμε και για τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου. Αυτό το μήνα θα κερδίσουμε τη μάχη για την επόμενη πενταετία», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο

Μετά   τα Χανιά, ο υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στο Ρέθυμνο, όπου μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη, τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του ο κ. Χάρης Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το 2020 δεν είναι η χρονιά των αριθμών, αλλά η χρονιά της ποιότητας. Και ποιότητα σημαίνει όμορφες διακοπές στο όμορφο κρητικό περιβάλλον, με τη φανταστική κρητική φιλοξενία. Σημαίνει, όμως και ασφάλεια και προσοχή. Όλοι μας πρέπει να τηρούμε τα πρωτόκολλα, ώστε όποιος έρχεται εδώ να γυρίζει στο σπίτι του σώος και υγιής. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο και το υλοποιεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που η ίδια θέτει».

Τα παρατράγουδα στο Ηράκλειο

Την προηγούμενη ημέρα Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση στο Ηράκλειο με τουριστικούς φορείς, η οποία δεν είχε αίσια εξέλιξη. Ένα έκτακτο γεγονός που πρόεκυψε την ώρα της συνάντησης, κράτησε για αρκετή ώρα τον υπουργό Τουρισμού απασχολημένο στο τηλέφωνο, ενώ παράλληλα ο κύριος Θεοχάρης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχώρησε για λίγα λεπτά από τη σύσκεψη, προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από αυτήν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας