Αύξηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στο Βόλο

Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό κρουαζιέρας στον Βόλο μετά την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου Horizon το οποίο με την άφιξη του εγκαινίασε την τουριστική σεζόν στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, η φετινή χρονιά αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, αφού ήδη έχουν δηλωθεί πάνω από 30 αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων κατά την θερινή περίοδο, σε αντιδιαστολή μετά την περυσινή κακή χρονιά λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική Τουρκία.

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας γέμισε με χιλιάδες ξένους επισκέπτες που ήρθαν με το κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μάλτας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου χτες Τετάρτη 25 Απριλίου λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, προερχόμενο από την Μύκονο με 1671 επιβάτες-τουρίστες κυρίως Ισπανούς και Πορτογάλους και 620 άτομα ως πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του πλοίου κατευθύνθηκαν κυρίως προς τους αρχαιολογικούς χώρους του Διμηνίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, διάσημο για τα μοναδικά εκθέματά του, προς τα φημισμένα χωριά του Πηλίου, αλλά και προς τα Μετέωρα.

Το Horizon παρέμεινε στον Βόλο μέχρι τις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας οπότε και αναχώρησε για τα Χανιά ενώ αναμένεται να καταπλέει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη στο Λιμάνι του Βόλου ενώ το Σάββατο 28 Απριλίου αναμένεται νέο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, με μεγάλο αριθμό επιβατών, όπου έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση του πλοίου.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου βρισκόταν στο σταθμό υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και μοίραζε χάρτες και πληροφορίες στους επισκέπτες για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας