ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συστήματα κρατήσεων ξενοδοχείων, ΠΟΕΕΤ, ξενοδοχεία

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), για το θέμα των επιδομάτων, καθώς, όπως υποστηρίζει, μια σεβαστή μερίδα εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό δεν έχει κανένα εισόδημα από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ αναφέρει και άλλες κατηγορίες απασχολούμενων, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας γιατί δεν έχουν ένσημα.  

Αναλυτικότερα η ΠΟΕΕΤ αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της: «Δυστυχώς έχουμε φτάσει 14/12/20220 και όλα αυτά που λέγαμε μήνες τώρα πως θα συμβούν τα βλέπουμε μπροστά μας.

  • Οι συνάδελφοι που έπαιρναν αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534, ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, τώρα θα πάρουν 400 ευρώ επίδομα ανεργίας μετά τις γιορτές γιατί ο ΟΑΕΔ δεν προλαβαίνει.
  • Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δουλεύουν εποχικά, όσοι κατάφεραν να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας έχουν να δουν εισόδημα από τον Αύγουστο αφού το εν λόγω επίδομα δεν παρατάθηκε γιατί ήταν έκτακτο.
  • Οι συνάδελφοι στον επισιτισμό που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για το έκτακτο αυτό επίδομα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τον Μάρτιο του 2020
  • Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση και δεν έχουνε εισόδημα επίσης από τον Μάρτιο.
  • Οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εποχικές χειμερινές επιχειρήσεις οι οποίες φέτος δεν θα ανοίξουν, δεν έχουν δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης (534,€) ενώ δεν μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας αφού δεν έχουν ένσημα.

Όλες λοιπόν οι παραπάνω κατηγορείς εργαζομένων θα κάνουν Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εν έτει 2020 οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό έχουν βυθιστεί στην ανέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας