Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. Η εξειδίκευση στα φυλλώδη λαχανικά.

Ήπια καλλιέργεια και υψηλή τεχνογνωσία με στόχο τη βιωσιμότητα

Η εταιρεία Αντ. Βεζύρογλου & Σια Ε.Ε. που ιδρύθηκε το 2006, δραστηριοποιείται στον χώρο των φυλλωδών λαχανικών αποκλειστικά και εξειδικεύεται στην παραγωγή baby φύλλων. Τα πεδία δραστηριοποίησης της εταιρείας περιλαμβάνουν την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διάθεση ως κάθετη μονάδα στις αγορές λιανικής και food service στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων καθώς και την πολυετή αξιοπιστία της εταιρείας εγγυώνται η τεχνογνωσία, η νέα τεχνολογία που την υποστηρίζει, οι διαδικασίες που τηρούνται, καθώς και το ειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

“H «ήπια καλλιέργεια» συνιστά μια ομπρέλα διαδικασιών και συ-στημάτων ελέγχου”

Από τη Μ. Ασία στην Ημαθία

Η οικογένεια Βαζύρογλου, προύχοντες στις αρχές του περασμένου αιώνα, κατοικούσε στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας (κοντά στη Σμύρνη). Ο Γιάγκος Βεζύρογλου είχε ονομαστεί Μέγας Ευεργέτης από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, λόγω του Παρθεναγωγείου που ίδρυσε. Το 1914 ο Γιάγκος Βεζύρογλου αντάλλαξε το τσιφλίκι του στη Μαγνησία με το τσιφλίκι το οποίο βρίσκονταν στη σημερινή τοποθεσία, πλησίον της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Μετά την καταστροφή της Σμύρνης, ο γιος του Γιάνγκου Βεζύρογλου, ο Αντώνης, έφτασε από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας στον Σχοινά Ημαθίας. Το μεγαλύτερο μέρος του τσιφλικιού, κατά τη δεκαετία του 1930, απαλλοτριώθηκε από το Ελληνικό Κράτος και το υπόλοιπο (1.300 περίπου στρέμματα) μοιράστηκε ανάμεσα στον Αντώνη Βεζύρογλου και στα τρία αδέλφια του. Ο Αντώνης ανέπτυξε το δικό του αγρόκτημα, το «Αγρόκτημα Σχοινά» όπως το λένε από τότε, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη περιοχή.

Το 2006 ο Γιάννης και ο Αντώνης Βεζύρογλου (τρίτη και τέταρτη γενιά Βεζύρογλου) αποφάσισαν να κάνουν στροφή στο παραγωγικό μοντέλο του Αγροκτήματος, δίνοντας έμφαση στις δυναμικές καλλιέργειες των κηπευτικών. Ίδρυσαν την εταιρεία «Αντώνης Βεζύρογλου και Σία Ε.Ε.» με στόχο να αποτελέσει μια κάθετη και ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης φρέσκων κηπευτικών. Το 2010 δημιουργήθηκε ο διακριτικός τίτλος «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου» και το χαρακτηριστικό λογότυπο με τον λαγό, ο οποίος ακολουθεί τα προϊόντα και την εταιρεία μέχρι και σήμερα.

Oι εγκαταστάσεις «αγκαλιάζουν» την πρωτοπορία

Τα περιβόλια του Βεζύρογλου διαθέτουν στο DNA της λειτουργίας τους την εξέλιξη μέσω της πρωτοπορίας. Εισήγαγαν, πρώτα στην Ελλάδα, μεθόδους καλλιέργειας αλλά και μέσα (τεχνολογία-εργαλεία) που θεωρούνται καινοτομικά για τη χρονική περίοδο που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα προϊόντα των ηγετών στα baby φύλλα

Η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. θεωρείται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε την παραγωγή και τυποποίηση μη-πλυμένων baby φύλλων, αλλά και τη διάθεσή τους σε ολόκληρη την ελληνική αγορά. Η συγκομιδή των προϊόντων γίνεται καθημερινά στο αγρόκτημα και η τυποποίηση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό στο σύγχρονο συσκευαστήριο. Τα προϊόντα της εταιρείας απευθύνονται τόσο στη λιανική αγορά όσο και στη χονδρική. Σε ό,τι αφορά τη λιανική, η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. διαθέτει έντεκα διαφορετικούς κωδικούς μέσα από τα τυποποιημένα προϊόντα «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου». Για τους πελάτες χονδρικής η εταιρεία διαθέτει τα προϊόντα της σε επαγγελματικές συσκευασίες που ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης για φρεσκάδα, ποικιλία, υψηλή ποιότητα προϊόντων και μεγάλη διατηρησιμότητα.

Η ήπια καλλιέργεια στην υπεράσπιση της βιωσιμότητας

Η Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε. διαφυλάττει το αγρο-περιβαλλοντικό οικοσύστημα, θεωρώντας το εταιρική δέσμευση, επιθυμώντας να συμβάλλει στην ενεργή βιωσιμότητα και αειφορία αλλά και στη διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Για την εταιρεία, η «ήπια καλλιέργεια» συνιστά μια ομπρέλα διαδικασιών και συστημάτων ελέγχου που επιτυγχάνεται σε όλα τα στάδια με τη συνεχή παρακολούθηση πεδίου από εξειδικευμένο προσωπικό και υποστηρίζεται μέσω της προηγμένης τεχνολογίας. Η ήπια καλλιέργεια εφαρμόζεται σε πέντε βασικούς άξονες για την Αντ. Βεζύρογλου & ΣΙΑ Ε.Ε.:

• Άρδευση: Καθολική χρήση συστήματος σταγόνων και μικροεκτοξευτήρων για εξοικονόμηση νερού άρδευσης.
• Λίπανση: Συνεχείς αναλύσεις εδάφους και μόνο στοχευμένη χρήση λιπασμάτων. Εφαρμογή χλωρολίπανσης για μείωση χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων, μείωση των νιτρικών στα προϊόντα και βελτίωση της ποιότητας του εδάφους.
• Φυτοπροστασία: Καλλιέργειες μέσα σε θερμοκήπια και δικτυοκήπια με στόχο τη μείωση προσβολών από έντομα και τη μείωση χρήσης φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων. Εκτεταμένη χρήση βιολογικών σκευασμάτων. Συνεχής παρακολούθηση των καλλιεργειών και μόνο στοχευμένες εφαρμογές φυτοπροστασίας. Σύστημα συλλογής, αποξήρανσης και οικολογικής απομάκρυνσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων προς μείωση επιβάρυνσης του εδάφους, των αποστραγγιστικών τάφρων και του υπεδάφους.
• Αμειψισπορά: Εναλλαγή ειδών στους αγρούς με στόχο τη διατήρηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας του εδάφους, τη μείωση ασθενειών εδάφους και τη μείωση ανάγκης φυτοπροστατευτικών εφαρμογών.
• Ηλεκτρική ενέργεια: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας στις στέγες των κτιρίων (net-metering), με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας