Προϊόντα Ζύμης. Η ζύμη αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της καθημερινής διατροφής. Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις βιτρίνες των καταστημάτων εστίασης και κάθε επαγγελματικής κουζίνας.

Της Χριστίνας Δραγγανά

Το φύλλο κάνει τη διαφορά

Η βιομηχανία παραγωγής προϊόντων ζύμης είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος κλάδος στην εγχώρια αγορά. Οι σύγχρονες μονάδες παραγωγής διαθέτουν εγκαταστάσεις που πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων που βασίζονται σε αγνές πρώτες ύλες. Με αφετηρία την παράδοση, κάθε εταιρεία έχει φτιάξει τη δική της γκάμα προϊόντων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς.

Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού «Food Service», δώδεκα εταιρείες μάς συστήνονται παρουσιάζοντας τόσο τη φιλοσοφία τους όσο και προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς τροφίμων με βάση τη ζύμη. Το αλεύρι, με την προσθήκη των κατάλληλων υλικών, μπορεί να μετουσιωθεί σε μια τεράστια γκάμα γεύσεων: από πίτες με βάση το παραδοσιακό φύλλο κρούστας και μπουγάτσας μέχρι κρουασάν με γεύση μελιού και στρούντελ αμυγδάλου. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων ζύμης προσφέρουν μια παλέτα επιλογών για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης ή φιλοξενίας επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της, τα οποία παρασκευάζονται σε σύγχρονο εξοπλισμό, από εξειδικευμένο προσωπικό και με υλικά που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Alfa Pastry

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η alfa συνδυάζει αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές και γνήσια υλικά, προκειμένου να δημιουργεί κλασικά αλλά και πρωτότυπα προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Ειδικά για το foodservice, η alfa έχει δημιουργήσει μία ξεχωριστή παλέτα προϊόντων για οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης ή φιλοξενίας επιθυμεί να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες της. Κάθε προϊόν «alfa» παρασκευάζεται από εκλεκτά άλευρα, με παρθένο ελαιόλαδο και με τις αγνότερες πρώτες ύλες, ενώ φέρει αναγνωρίσιμα σύμβολα ανώτερης ποιότητας, που επιβεβαιώνουν την ποιοτική υπεροχή και πιστοποιούν τις αυστηρές προδιαγραφές παρασκευής του.

Επιπλέον, διαθέτει μία ιδιαίτερη σειρά προϊόντων, την «Elegant», ειδικά για τους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας, η οποία χαρακτηρίζεται από προϊόντα υψηλής ποιότητας, με εκλεπτυσμένες γεύσεις και ξεχωριστή παρουσίαση. Κάθε προϊόν «Elegant» παράγεται με τα καλύτερα συστατικά και την τεχνογνωσία της alfa, με έναν και μόνο σκοπό: να δημιουργήσει νέα γαστρονομικά πρότυπα. Στο παρόν αφιέρωμα, η alfa Food Service παρουσιάζει μια νέα σειρά «τσαλακωτών» προϊόντων για την αγορά του foodservice και της λιανικής.
Χωριάτικες Τσαλακωτές

Η alfa φέρνει στο τραπέζι σας τις «Χωριάτικες Τσαλακωτές» πίτες, με γέμιση από ολόκληρα κομμάτια διαλεχτών φρέσκων προϊόντων, φημισμένα ελληνικά ΠΟΠ τυριά και μυρωδικά κομμένα στο χέρι. Κυκλοφορούν σε τέσσερις γεύσεις: κοτόπιτα, πρασόπιτα, τυρόπιτα και χορτοτυρόπιτα.

www.alfapastry.com/el

DÉlifrance

Από την ίδρυσή της στη Γαλλία το 1978, η Délifrance δημιουργεί προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, κρουασάν και αλμυρά σνακ για τους επαγγελματίες της εστίασης, εμπόρους χονδρικής και αρτοποιούς, σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή των προϊόντων ζύμης ξεκινά με γνώμονα την τέχνη της αρτοποιίας, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές και τον σωστό τρόπο ψησίματος – βασιζόμενοι σε απαιτητικά πρότυπα γεύσης και ποιότητας. Με εργοστάσια στη Γαλλία, την Ευρώπη γενικότερα και την Ασία και με ένα διεθνές εμπορικό δίκτυο, η Délifrance προσαρμόζει τις συνταγές και τις υπηρεσίες της στις τοπικές παραδόσεις, τις καταναλωτικές συνήθειες και τα δίκτυα διανομής. Στο παρόν τεύχος, η Délifrance παρουσιάζει την καινούργια σειρά προϊόντων ζύμης Focaccia, τη νέα της μπαγκέτα, καθώς και είδη κρουασάν.

Granfocaccia αλάτι & ελαιόλαδο
Παρασκευάζεται από αφράτη ζύμη δεκαεξάωρης ωρίμανσης, που περιέχει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ένα πρακτικό προϊόν πολλαπλών χρήσεων, εύκολα επεξεργάσιμο, για να αποτελέσει τη βάση για πίτσα, σάντουιτς ή για διάφορες παρασκευές finger food.

Focaccia Romana ατομική
Αφράτη ζύμη τριανταεξάωρης ωρίμανσης, που μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα με το χέρι. Παρασκευάζεται από αγνές πρώτες ύλες, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά σε διάφορες συνταγές με βάση τη ζύμη.

Παραδοσιακή μπαγκέτα Come una Volta
Μια μπαγκέτα α λα γαλλικά, από προζύμι σαρανταοκτάωρης ωρίμανσης. Η ψίχα που δημιουργείται μετά το ψήσιμο έχει έντονη κυψέλωση και υψηλή υγρασία, με επίγευση προζυμιού. Έτσι, μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό διάστημα φρέσκια.

Κρουασάν βουτύρου clean label
Ένα κρουασάν με λιγότερο αλάτι και ζάχαρη, που περιέχει 24% βούτυρο και μηδενικά τεχνητά συστατικά. Με υλικά που παράγονται από βιώσιμες πηγές.

www.delifrance.com

IΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η Ioniki ιδρύθηκε το 1991 και, μέχρι σήμερα, παράγει πίτες και σφολιάτες που διανέμονται σε όλη την Ελλάδα και σε 35 χώρες του εξωτερικού. Αποτελεί μια λύση στα χέρια κάθε επαγγελματία, από ένα αρτοποιείο ή μία καφετέρια μέχρι το πλοίο, το αεροπλάνο και το ξενοδοχείο. Επιπρόσθετα, τα προϊόντα της διανέμονται είτε σε σούπερ μάρκετ με την ιδιωτική ετικέτα «Σπιτική Ζύμη» είτε με ιδιωτικές ετικέτες του εκάστοτε συνεργάτη της εταιρείας. Στα σύγχρονα εργαστήρια παραγωγής της Ioniki παράγονται πάνω από 300 είδη κατεψυγμένων προϊόντων ανάμεσα σε 12 κατηγορίες ζύμης και σφολιάτας. Επίσης, η εταιρεία –με σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου για τους επαγγελματίες της εστίασης– δημιούργησε μια σειρά προϊόντων με έτοιμες ψημένες λύσεις (Ready2go), που χρειάζονται μια απλή αναθέρμανση.

Τα vegan προϊόντα δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες με βάση πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης. Η Ioniki, μετά τη Vegan σφολιάτα με λουκάνικο/ τυρί, παρουσιάζει τέσσερις νέες vegan συνταγές: Σφολιατάκια με Λουκάνικο, Σφολιατάκια με Τυρί, Pizza Pepperoni, Μπουγάτσα με κιμά Beyond Meat –για όσους επιλέγουν την plant-based διατροφή και αποφεύγουν οτιδήποτε ζωικό–, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο φάσμα γεύσεων. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται για τα αγνά υλικά τους, την πλούσια γέμισή τους και την προσεγμένη τους προετοιμασία.

Πολύσπορο κρουασάν μελιού
Αγνό, χρυσαφένιο μέλι κλείνεται στο γεμάτο κρουασάν, αναδίδοντας λαχταριστά αρώματα. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού και της πολύσπορης ζύμης ισορροπούν σε αυτή τη γλυκιά συνταγή.

www.ioniki.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ

Η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατεψυγμένων ζυμών στην Ευρώπη, παράγοντας προϊ­όντα όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης, κρουα­σάν, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, πίτες σφολιάτας και κουροσφολιάτας, πίτσα, χωριάτικες πίτες κ.ά., υποστηρίζοντας τόσο την αγορά του foodservice όσο και της λιανικής. H παραγωγή των προϊόντων γίνεται στην Ελλάδα, σε τέσσερις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία διαθέτει 31 γραμμές παραγωγής, όπου παρασκευάζονται περισσότεροι από 700 διαφορετικοί κωδικοί για την αγορά της Ελλάδας αλλά και τις αγορές των 45 χωρών όπου εξάγονται παγκοσμίως. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην εστίαση ειδικά κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη διαθέτει έναν κατάλογο προϊόντων με καλοκαιρινές προτάσεις για τις επιχειρήσεις τουρισμού, που περιλαμβάνει 100 κωδικούς για «breakfast, snack & lunch».

Μίνι croissant βουτύρου
Μίνι croissant βουτύρου, προστοφαρισμένα με 23% και 24% βούτυρο, 25 και 80 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Μίνι croissant προστοφαρισμένα
Μίνι croissant προστοφαρισμένα σε διαφορετικούς τύπους: το croissant βουτύρου 25 γραμμαρίων –γεμιστό με πραλίνα των 95 γραμμαρίων– και το croissant γεμιστό Ciocopin των 98 γραμμαρίων.

Χωριάτικες Πίτες
H εταιρεία Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ – Ελληνική Ζύμη παρουσιάζει τις χωριάτικες πίτες ταψιού του ενός κιλού. Τετράγωνη vegan μανιταρόπιτα και κολοκυθόπιτα είναι δυο από τους κωδικούς που περιέχονται στις προτάσεις της.

Όλα τα προϊόντα των φωτογραφιών παρασκευάζονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

www.elzymi.gr

«Διά Χειρός»

Το εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακού φύλλου βέργας «Διά Χειρός» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 2010 παράγει καθημερινά χωριάτικα φύλλα χωρίς συντηρητικά, ιδανικά για χωριάτικες πίτες. Πρόκειται για μια παλιά συνταγή που ξεκινάει από τους προγόνους των ιδρυτών της εταιρείας και παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα. Η παραγωγή βασίζεται σε αποκλειστικά παραδοσιακούς τρόπους ανοίγματος του φύλλου, που παρασκευάζεται με αγνά υλικά – όπως αλεύρι, νερό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Εκτός από χειροποίητο χωριάτικο φύλλο βέργας, το εργαστήριο παρασκευάζει Φύλλο Βηρυτού, Φύλλο Γαλακτομπούρεκου, Φύλλο Κρούστας, Φύλλο Κανταΐφι, Φύλλο Σφολιάτας–Κουρού και Βάση Πίτσας. Η διανομή των προϊόντων ξεκινά από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς στόχος της εταιρείας είναι η φρεσκάδα και η διασφάλιση της ποιότητας. Παρά τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το εργαστήριο «Διά χειρός» θέλησε να καλύψει και τις ανάγκες γύρω από τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, δημιουργώντας μια σειρά vegan προϊόντων (σπανακόπιτα, χορτόπιτα και πρασόπιτα, χωρίς ίχνος υλικών ζωικής προέλευσης).

www.verga.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας