Μία ελληνική πλατφόρμα εκμίσθωσης πολυτελών ακινήτων, η UniqueVillas (https://villas.byunique.com), έχει καταφέρει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια τουριστική αγορά, διεκδικώντας αξιοσημείωτα μερίδια αγοράς στο… πολυπόθητο κομμάτι των τουριστών υψηλού εισοδήματος. Ο ιδρυτής της UniqueVillas Νίκος Γιαπιτζής μάς εξηγεί πώς το έκανε πράξη.

Unique-VillasΚύριε Γιαπιτζή, μπορείτε να μας δώσετε μία περιγραφή αναφορικά με την πλατφόρμα UniqueVillas, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείστε;

Η UniqueVillas αποτελεί την κύρια δραστηριότητα της Unique, η οποία και εντάσσεται πλήρως στον απώτερο σκοπό της που δεν είναι άλλος από την παροχή μίας σειράς από καλά σχεδιασμένες και λειτουργικές υπηρεσίες. Αυτές απευθύνονται τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες του τουρισμού, διαμορφώνοντας μία παγκόσμια τουριστική κοινότητα. Από τεχνικής σκοπιάς, πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους ενδιαφερόμενους τουρίστες με τα προς διάθεση τουριστικά ακίνητα. Η Unique, εδώ και κάτι παραπάνω από μία δεκαετία, δραστηριοποιείται στην ενεργή προώθηση πολυτελών τουριστικών ακινήτων. Αρχικά στην περιοχή της Κρήτης, στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα και μετά σε ολόκληρο τον κόσμο! Η συλλογή μας περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 προσεκτικά επιλεγμένα ακίνητα παγκοσμίως!

Σήμερα, στην αγορά υπάρχει πληθώρα από πλατφόρμες που προβάλλουν ακίνητα, εντείνοντας από τη μία πλευρά τον ανταγωνισμό και διευκολύνοντας από την άλλη τη ζωή των ενδιαφερομένων. Οπότε, νομοτελειακά προκύπτει το ερώτημα: ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της UniqueVillas και πώς διαφοροποιείται έναντι των υφιστάμενων προτάσεων;

Πράγματι, δραστηριοποιούμαστε σε έναν τομέα της αγοράς όπου υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες σε διεθνές επίπεδο. Η κύρια διαφορά μας είναι ότι η εκμίσθωση ενός πολυτελούς ακινήτου ελάχιστα μοιάζει με αυτήν ενός δωματίου ξενοδοχείου ή ενός σπιτιού τύπου Airbnb. Οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε αναζητούν το ακίνητο που θα τους δημιουργήσει μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο και δεν μπορεί να τους καλύψει κάποια εντελώς αυτοματοποιημένη προσέγγιση! Γι’ αυτό στη Unique επιχειρούμε να συνδυάσουμε την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα με μοναδικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, που εκκινούν από την προσεκτική επιλογή και προβολή των ακινήτων μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φιλοξενία. Και όλα αυτά για έναν τεράστιο αριθμό πολυτελών ακινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Unique VillasΠρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται σε μοναδικές τοποθεσίες, που έχουν κατασκευαστεί για να γίνουν πολυτελή τουριστικά καταλύματα και δεν έχουν μετασκευαστεί πρόχειρα, ώστε –απλώς και μόνο– να φιλοξενήσουν τουρίστες. Αναφερόμαστε σε ακίνητα που ανήκουν σε ιδιώτες ή εταιρείες, που με τη σειρά τους έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια, κόπο, χρόνο και ενέργεια προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο τουριστικό ακίνητο, σε μία περιοχή με αντίστοιχα υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον. Αυτά, λοιπόν, τα ακίνητα «αναμένουν» να παρουσιαστούν με τον κατάλληλο τρόπο στους υποψήφιους επισκέπτες, καθώς η εμπειρία μας έχει δείξει πως δεν αρκεί ένα εξαιρετικό ακίνητο σε μία ελκυστική περιοχή, ώστε να προσελκύσει το ιδανικό και κατάλληλο πλήθος επισκεπτών. Γιατί εξαιρετικά ακίνητα μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά διεθνώς, ωστόσο οι επισκέπτες τείνουν να επιλέξουν εκείνο που θα προσελκύσει το βλέμμα τους και θα «ξεχωρίσει» από τα υπόλοιπα.

Στη Unique επιχειρούμε να συνδυάσουμε την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα με μοναδικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, από την προσεκτική επιλογή και προβολή των ακινήτων, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φιλοξενία. Και όλα αυτά για έναν τεράστιο αριθμό πολυτελών ακινήτων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Unique στο θέμα της προβολής των ακινήτων δεν κάνουμε συμβιβασμούς! Οι καταχωρήσεις γίνονται αποκλειστικά από έμπειρους content specialists, που με τη σειρά τους επιμελούνται την κάθε λεπτομέρεια. Στην περίπτωση κατά την οποία το ακίνητο δεν διαθέτει το κατάλληλο οπτικό υλικό, φροντίζουμε με τους ιδιοκτήτες να γίνει η απαραίτητη φωτογράφιση που θα προβάλλει αποτελεσματικά το ακίνητο. Φωτογράφιση από επαγγελματίες που γνωρίζουν από την εμπειρία, τις γνώσεις και την πολυετή τους προϋπηρεσία να αναδεικνύουν ένα πολυτελές τουριστικό ακίνητο. Δεν σας κρύβω πως έχουμε απορρίψει καταχωρήσεις εξαιρετικών ακινήτων, τα οποία ωστόσο δεν διέθεταν κατάλληλες φωτογραφίες… Ξέρετε, τα αποτελέσματα στις κρατήσεις δεν προκύπτουν τυχαία, αλλά έπειτα από συστηματική εργασία και προσπάθεια σε κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας. Όσο για την προβολή που κάνουμε στα ακίνητα θεωρείται πραγματικά μοναδική, κάτι για το οποίο εξάλλου έχουμε βραβευτεί στα Tourism Awards.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας